Kids in Home

«Ανοιχτά μουσεία για όλους» στα Τρίκαλα

Mε πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Αθλητισμού, του δικτύου εθελοντών, της δράσης «Ανοιχτά μουσεία για όλους» και του συλλόγου γυναικών Αμπελακίων, τα κλειστά μουσεία θα λειτουργούν για πολλές ώρες της μέρας.

Χθες βράδυ στα γραφεία των εθελοντών Τρικάλων, κάτω από το Φρούριο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μεταξύ των εθελοντών που θα στελεχώσουν τα μουσεία όλο αυτό το διάστημα, παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων Έφης Λεβέντη, του υπευθύνου των Εθελοντών του Δήμου Μιχάλη Λάππα και της Προέδρου του συλλόγου γυναικών Αμπελακίων Μαρίας Μπαγλατσάκου.

Αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να λειτουργήσει πιλοτικά αυτή η δράση των ανοιχτών μουσείων για την περίοδο του «Μύλου των Ξωτικών», με την προοπτική να συνεχιστεί και μελλοντικά. Έτσι λοιπόν  θα παραμείνει ανοιχτή η Δημοτική πινακοθήκη στη Δωροθέα σχολή τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 10.30-13.30 μ.μ. και 17.00-20.00, τις ημέρες Τρίτη-Πέμπτη 10.30-13.30 μ.μ. και 17.00-18.30, ενώ τα Σαββατοκύριακα 10.30-20.00 μ.μ.

Για το Μουσείο Δημήτρη και Λέγκως Κατσικογιάννη στην οδό Πύλης, αποφασίστηκε να στελεχωθεί αποκλειστικά από 25 γυναίκες του συλλόγου γυναικών Αμπελακίων με καθημερινή λειτουργία και από ώρες 10.30 -18.00 μ.μ.

Η Στέλλα Καναβού θα είναι η συντονίστρια όλης της δράσης «Ανοιχτά μουσεία για όλους» στα Τρίκαλα, ενώ η μουσειολόγος-αρχαιολόγος Ελένη Μπαλαμώτη θα έχει την κατευθυντήρια γραμμή γι την οργάνωση των μουσείων.

Σαφώς και είναι ευχάριστη εξέλιξη αυτή η πρωτοβουλία και απομένει να δούμε νε λειτουργεί θετικά και στην πράξη, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες στα μουσεία και στα αξιοθέατα των Τρικάλων.

Back to top button