Καρδίτσα: Η «Φάρμα των ζώων» για παιδιά ταξιδεύει σε 21 δημοτικά σχολεία τον Νοέμβριο
Τη «Φάρμα των ζώων» του Τζορτζ Όργουελ, σε διασκευή για παιδιά και με ζωντανή μουσική, θα δουν από τις 2 έως τις 13 Νοεμβρίου μαθητές 21 δημοτικών σχολείων της Καρδίτσας. Η παράσταση της ομάδας 451F Performing Arts είναι δωρεάν και ανήκει στο πρόγραμμα «Θέατρο στο Σχολείο» της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Π.Ε. Καρδίτσας. Το πρόγραμμα φτάνει κυρίως σε απομακρυσμένα και ολιγοθέσια σχολεία.
Στην ιστορία, ο κύριος Τζόουνς κάνει τη φάρμα του τσίρκο για να βγάζει περισσότερα χρήματα. Όταν τα ζώα καταλαβαίνουν την αλήθεια, τον διώχνουν, αλλά πρέπει μετά να αποφασίσουν μόνα τους ποιος θα είναι ο νέος διευθυντής. Τα παιδιά παίρνουν μέρος στις αποφάσεις μαζί με τους ηθοποιούς. Η παράσταση διαρκεί 60 λεπτά. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μιχάλης Κοιλάκος και παίζουν η Αγγελική Τόμπρου, ο Τάσος Αντωνίου και ο Γιάννης Πλιάκης.
Οι παραστάσεις γίνονται στις 9:00 και στις 12:00. Στην πόλη της Καρδίτσας θα παιχτεί στο 5ο, το 6ο, το 7ο, το 10ο και το 18ο Δημοτικό. Θα πάει επίσης στα δημοτικά σχολεία σε Ανάβρα, Λεοντάρι, Καλλίθηρο, Κρυονέρι, Μητρόπολη, Καρδιτσομάγουλα, Αρτεσιανό, Άγιο Θεόδωρο, Καρποχώρι, Ματαράγκα, Ιτέα, Μαυρομμάτι, Προάστιο και Αγναντερό. Το 1ο και το 2ο Δημοτικό Μουζακίου θα δουν την παράσταση στις 12 Νοεμβρίου στο Κινηματοθέατρο Μουζακίου. Το πρόγραμμα με τις ημέρες κάθε σχολείου υπάρχει στο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας.