Κατσαρολάκι

Spring Rolls σε απλά ελληνικά…

Η ασιατική κουζίνα έχει πολλές φορές εξεζητημένα υλικά και σύνθετες παρασκευές που δεν διευκολύνουν το καθημερινό μαγείρεμα. Εδώ όμως σας προτείνουμε μια περισσότερο απλή συνταγή και από ομελέτα για να δοκιμάσετε και να κάνετε το δικό σας ασιατικό μεζεδάκι !

Ξεκινάμε με τη γέμιση:

Πιπεριές (φλωρίνης και πράσινες για τηγάνι)

Μελιτζάνες

Κολοκυθάκια

Καρότα

κρεμμύδι φρέσκο και ξερό

Βαλσάμικο με μέλι

Αλάτι

Λίγο ηλιέλαιο στο τηγάνι και ρίχνουμε τα λαχανικά που τα έχουμε κόψει σε λωρίδες μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με μια κουταλιά βαλσάμικο με μέλι.

[divider]

Πάμε στη ζύμη wonton

4 κούπες αλεύρι για κάθε χρήση
2 κ.γ. αλάτι
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα με 1/3 φλιτζανιού (75ml) νερό
Ζυμώνουμε ελαφρά 

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια (όπως ανοίγουμε φύλλα για πίτα) 

Με τον πλάστη φτιάχνουμε ένα λεπτό φύλλο 

[divider]

Τυλίγουμε τη γέμιση σε μπαστουνάκια και τηγανίζουμε σε λάδι που έχουμε βάλει στο ίδιο τηγάνι που είχαμε τα λαχανικά.

Καλό θα είναι πριν συναρμολογήσουμε τα υλικά μας να είναι όλα κρύα γιατί η ζύμη είναι αρκετά ευαίσθητη.

Συνοδεύουμε με γλυκόξινη σαλτσούλα ή με κέτσαπ αραιωμένη με λίγο λάδι και μέλι!

Back to top button