Κατσαρολάκι

Noodles με γαρίδες: Γρήγορα και υγιεινά!

Συστατικά

  • 2 μερίδες noodles
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κρεμμύδι κομμένες σε φέτες
  • 1.5 φλιτζάνι πολύχρωμες πιπεριές σε λωρίδες
  • 1 κολοκυθακι κομμένο σε μπαστουνάκια
  • περίπου 30 γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  • 1 ζωμός ψαριού
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα wok ή μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το μπούκοβο. Μετά από 1-2 λεπτά προσθέστε και το κολοκυθάκι. Ανακατέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι τα λαχανικά. Σβήστε με το λευκό κρασί και προσθέστε τις γαρίδες. Όταν οι γαρίδες βγάλουν τα ζουμιά τους και πάρουν βράση, προσθέστε το ζωμό ψαριού. Μαγειρέψτε μέχρι να είναι έτοιμες οι γαρίδες και να έχουν μειωθεί τα ζουμιά σε μία σάλτσα. Παράλληλα, βάλτε τα noodles σε ένα μπολ και σκεπάστε τα με καυτό νερό. Αφήστε για 5 λεπτά (ή όσο αναγράφει η συσκευασία) και στραγγίξτε. Προσθέστε τα noodles και φρεσκοτριμμένο πιπέρι στις γαρίδες και ανακατέψτε. Σερβίρετε αμέσως.

Back to top button