Κατσαρολάκι

Δροσερή σαλάτα με φρέσκο ψαράκι!

Μια ιδιαίτερη σαλάτα υγιεινή και δροσερή για όλη την οικογένεια από την κα Στέλλα Μπίζιου (Ιχθυοπωλείο Μπίζιος-Δημοτική Αγορά Τρικάλων):

24-khmerfishsalad

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι κατάλληλο για βραστό
  • 1 καρότο
  • μία ρίζα σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγο μαϊντανό
  • 10 σπυριά μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πιπεριά
  • 5 – 6 ραπανάκια
  • 1 λεμόνι
  • 1 μικρό μαρούλι
  • 2 ντομάτες
  • 2 – 3 αυγά βραστά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το ψάρι, το πλένουμε και το αλατίζουμε.

Βήμα 2

Βάζουμε στην κατσαρόλα το καρότο, το σέλινο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι (όλα πλυμένα καλά), το πιπέρι, λίγο αλάτι και 2 ποτήρια νερό και τα βράζουμε μισή ώρα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε κατόπιν το ψάρι και το βράζουμε και αυτό ένα τέταρτο.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το ψάρι, το αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα.

Βήμα 5

Κατόπιν το κόβουμε μεγάλα κομμάτια στο πιάτο και το ραντίζουμε με το λάδι και το λεμόνι.

Βήμα 6

Πλένουμε καλά όλα τα υπόλοιπα χορταρικά και κόβουμε μακρόστενα κομμάτια την πιπεριά, σε φετάκια τα ραπανάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κομμάτια τα βρασμένα χορταρικά και τα ανακατεύουμε όλα με τη μαγιονέζα.

Βήμα 7

Στην πιατέλα στρώνουμε ψιλοκομμένο το μαρούλι, αφού προηγουμένως το πλύνουμε καλά, ρίχνουμε όλα τα χορταρικά που ενώσαμε με τη μαγιονέζα, ανάμεσα βάζουμε τα κομμάτια του ψαριού και γαρνίρουμε με τις ντομάτες κομμένες φέτες και τα αυγά κομμένα στα τέσσερα.

Βήμα 8

Η σαλάτα με βραστό ψάρι και λαχανικά είναι έτοιμη για να την σερβίρουμε και να την απολαύσουμε.

Back to top button