Κατσαρολάκι

Φθινοπωρινή κολοκυθόσουπα!

Κολοκυθόσουπα!!!!
Υλικά για 4 άτομα

Χρειαζόμαστε
1 πράσο
1 μεγάλη πατάτα
2 μεγάλα καρότα
½ κιλό κολοκύθα
αλάτι κατά βούληση
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι μικρή
1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ φρέσκο
→ Τσιγαρίζουμε σε 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι το πράσο κομμένο σε φέτες.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά ψιλοκομμένα.
Σβήνουμε με μία κούπα βραστό νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει (αν θέλουμε) ¼ του κύβου ζωμό λαχανικών (bio παρακαλώ).
Συνεχίζουμε προσθέτοντας βραστό νερό –να σκεπάζει τα λαχανικά και λίγο παραπάνω- αλάτι, το τζίντζερ και την πιπεριά.kolokythosoupa
Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν αρκετά ,σβήνουμε τη φωτιά-μέτρια θερμοκρασία- και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή με πολτοποιητή-ράβδο.
Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε λίγο νερό αν το αποτέλεσμα θυμίζει πουρέ και βράζουμε για λίγο ή αν είναι πολύ νερουλό ξαναβράζουμε.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας αλάτι ή τζίντζερ ή πιπέρι.
Είναι πολύ ωραίο πρώτο ή κυρίως ή μοναδικό πιάτο.
Μπορείς στο σερβίρισμα να προσθέσεις λίγο δυόσμο, ή μαντζουράνα ή ό,τι βότανο θεωρήσεις πως θα ταιριάζει.

 

Γεωργία Λάμπρου

http://Σπιτικές μαρμελάδες και Γλυκά της Γωγώς

Back to top button