Κατσαρολάκι

Το τραπέζι της Δευτέρας: Σολομός με πλιγούρι από τη Στέλλα Μπίζιου!!!

Ένα ευκολομαγείρευτο ψαράκι σε συνδυασμό με ένα παραδοσιακό συνοδευτικό όλο θρεπτική αξία για μικρούς και μεγάλους!!! Συνταγή που δεν χρειάζεται πάνω από ένα τέταρτο να ετοιμαστεί!!!

Υλικά (για 4 μερίδες):
  • 500 gr. φιλέτο σολομού με το δέρμα, σε 4 κομμάτια
  • 1 πιπεριά κέρατο (ή Φλωρίνης ή ανάμικτες) σε σπιρτόξυλα
  • 1 φλ. πλιγούρι
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πολύχρωμο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
%cf%83%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b9%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%83-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bb%ce%b9
Εκτέλεση:
  1. Βράζω το πλιγούρι σε πολύ χαμηλή φωτιά σε διπλάσια ποσότητα αλατισμένου νερού μέχρι να το απορροφήσει όλο. (Αν το πλιγούρι είναι προβρασμένο, απλώς το μουλιάζετε σε βραστό νερό για περίπου 30′).
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρω τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και τις αφαιρώ.
  3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτω τα κομμάτια του σολομού (αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσω) και σοτάρω με το δέρμα προς τα κάτω για 1′-1,5′ (ανάλογα το πάχος του κομματιού). Τα γυρίζω προσεκτικά να μη διαλυθούν και συνεχίζω το ψήσιμο για μισό λεπτό ακόμα. Προσθέτω ξανά τις πιπεριές και σβήνω με το κρασί προσέχοντας να μη βρέξω το δέρμα του ψαριού, ώστε να μη μαλακώσει και να παραμείνει τραγανό. Προσθέτω και το θυμάρι. Βράζω μέχρι να μείνει λίγη ποσότητα υγρού και να δέσει.
  4. Σερβίρω πλιγούρι στο πιάτο, τοποθετώ επάνω το σολομό και περιχύνω με το ζουμί από το τηγάνι και τις πιπεριές.

 

Ιχθυοπωλείο “Μπίζιος”

Δημοτική Αγορά Τρικάλων

2431024002

 

Back to top button