Κατσαρολάκι

Σπιτικό παστέλι για κολατσιό

• Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σουσάμι να καβουρδιστεί. Σε κατσαρόλα βράζουμε το μέλι για δέκα λεπτά.
• Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.
• Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο το μείγμα μας, ρίχνουμε λίγο μέσα σε ένα ποτήρι με νερό. Αν σχηματιστεί μια ελαστική μπάλα, τότε είναι εντάξει.
• Αν διαλυθεί, τότε χρειάζεται να σταθεί λίγο ακόμα.
• Σε ίσια επιφάνεια απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
• Ρίχνουμε το μείγμα μας, προσθέτουμε, αν θέλουμε, και λίγο έξτρα σουσάμι από πάνω και σκεπάζουμε με μια δεύτερη κόλλα χαρτιού.
• Με πλάστη πιέζουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας ίσιο, με πάχος 1 εκατοστό περίπου.
• Μετά από 15 λεπτά κόβουμε το παστέλι μας σε μερίδες και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Back to top button