Κατσαρολάκι

Σουφλέ σοκολάτας με καρδιά φράουλας!!!!

Υλικά

1 κουβερτούρα 200γρ

3 αυγά

100γρ. φράουλες κτψ (4 τεμ)

80γρ. ζάχαρη άχνη

50γρ. βούτυρο και λίγο ακόμα

1 κ.σ. αλεύρι και 1 κ.γ. επιπλέον

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 240°C.
  2. Λιώστε σε ένα μπολ την κουβερτούρα με το βούτυρο για 2 λεπτά στα 500W.
  3. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι.
  4. Προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα.
  5. Ανακατέψτε και αφήστε το μίγμα στο ψυγείο.
  6. Αλευρώστε και βουτυρώστε 4 φορμάκια.
  7. Βάλτε στο κέντρο από το κάθε φορμάκι 1 κατεψυγμένη φράουλα (tip Καλύτερα είναι ο κύβος πολτού φράουλας. Ακολουθούν οδηγίες με φώτο!!!!). Προσθέστε το υπόλοιπο μίγμα από πάνω.
  8. Ψήστε για 10 λεπτά. Το κέντρο πρέπει να παραμείνει ρευστό!

Tip!!!

Μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε κυβάκια πολτού φράουλας!!!! Πρώτα λιώνουμε στο μπλέντερ τις φράουλες. Μετά με ένα χωνί, γεμίζουμε παγοκύστες. Τοποθετούμε στην κατάψυξη και τέλος!!! όπψς στις φωτο:

Back to top button