Κατσαρολάκι

Νόστιμο φαγάκι με σπανάκι και ρεβύθια

Υλικά
1/2 κιλό ρεβύθια
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1/2 κιλό σπανάκι αχνισμένο και στραγγισμένο
2 πατάτες κομμένες σε τέταρτα
10 ντοματάκια cherry, κομμένα στη μέση
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
αλάτι πιπέρι
χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό με μια μικρή χούφτα αλάτι. Την επομένη τα σουρώνουμε, πετάμε το νερό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
Σε μια γάστρα βάζουμε τα ρεβύθια με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σπανάκι και ρίχνουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει.

Τοποθετούμε την γάστρα σκεπασμένη σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε 2-3 ώρες ελέγχουμε αν έχουν υγρά, αν τα ρεβίθια έχουν μαλακώσει και έχουν βράσει, αφαιρούμε την δάφνη και το δεντρολίβανο, προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και τα αφήνουμε άλλα 15 λεπτά να ψηθούν και να μείνουν με το ζουμί τους.
Σερβίρουμε και στύβουμε πάνω τους λεμόνι ανάλογα με τα γούστα μας.

Back to top button