Κατσαρολάκι

Μηλολουκουμάδες της Χιονάτης-Μαγειρική και παραμύθια #1

Κάθε παραμύθι έχει τη συνταγή του και τις δικές του γευστικές προτάσεις. Μια ιδέα λοιπόν είναι αφού διαβάσουμε το παραμυθάκι μας να μαγειρέψουμε με έμπνευση μια συνταγή. Σήμερα έχουμε λουκουμάδες μήλου εμπνευσμένο από τη Χιονάτη!

Υλικά

  1. 200 γρ. πολύ μικρούς κύβους μήλου
  2. 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  3. 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 70 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  5. 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
  6. 1 κουταλιά της σούπας baking powder
  7. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  8. 2 μεγάλα αβγά
  9. 230 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  10. 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  11. 1 δόση βανίλιας
  12. Γλάσο:
  13. 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  14. 1-2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο, νερό ή γάλα
  15. 1 δόση βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα μπολ ανακατεύω τους κύβους μήλου με τη μισή κουταλιά της σούπας κανέλα.

  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύω πολύ καλά το αλεύρι, τη λευκή και καστανή ζάχαρη, το baking powder, την υπόλοιπη κανέλα και το αλάτι μέχρι να ενωθούν.

  3. Σε άλλο μπολ χτυπάω τα αβγά με έναν αβγοδάρτη για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το γάλα, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν.

  4. Ρίχνω το υγρό μείγμα στο μείγμα των στερεών και ανακατεύω. Προσθέτω και το μείγμα των μήλων και συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  5. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι βάζω λάδι να ζεσταθεί. Έπειτα προσθέτω κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζω απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες και τους τοποθετώ σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

  6. Φτιάχνω το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και περιχύνω με αυτό τους λουκουμάδες.

  7. Καλή σας επιτυχία!!!

Back to top button