Κατσαρολάκι

Λουκουμάδες με ταχίνι – Θρεπτικοί και αγαπημένοι

20 γρ. μαγιά φρέσκια
2 1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι
2 φλ. χλιαρό νερό
1 φλ. ταχίνι
2 σφηνάκια γλυκό Σαμιώτικο κρασί
1 κ. γ. μέλι
3 κ. σ. χυμό λεμόνι
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε μια λεκάνη τη μαγιά με το χλιαρό νερό μέχρι να λιώσει τελείως. Προσθέστε τη ζάχαρη και αφήστε το μείγμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει(μέχρι να κάνει φουσκάλες).
Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε. Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος ξανά.
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το ταχίνι με το κρασί, το μέλι, τον χυμό και αφήνετε στην άκρη.
Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, προσθέτετε και το μείγμα με τα υγρά και ανακατεύετε ελαφρά.
Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις τηγανίζετε στο καυτό λάδι. Τους τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και τους ακουμπάτε σε απορροφητικό κρασί.
Τους σερβίρετε σε πιατέλα και τους περιχύνετε με ταχίνι, μέλι, καρύδια, σουσάμι ή ότι σας αρέσει.

Back to top button