Κατσαρολάκι

Κότσι με πορτοκάλι και μουστάρδα! – Από το Meat Hall ΚΑΛΛΙΑΓΡΑΣ

Η ιδανική συνταγή για τις χιονισμένες μέρες από το Meat Hall ΚΑΛΛΙΑΓΡΑΣ! Οικονομικά υλικά, νόστιμο και απλό!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 χοιρινά κότσια
  • 1 κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με την φλούδα τους
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη (Dijon)
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ανάμικτα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, δενδρολίβανο)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Βάζετε τα κότσια μέσα σε ένα πήλινο με καπάκι και περιχύνετε με τη σάλτσα.
  3. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C με σκεπασμένο το πήλινο, για περίπου 2-3 ώρες.
  4. Πλένετε τις πατατούλες, αλατοπιπερώνετε καλά και τις σκορπάτε στο πήλινο μαζί με τα κότσια. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνετε με σκεπασμένο το πήλινο, για 1 ώρα ακόμα ανακατεύοντας κάθε 20 λεπτά για να απορροφήσουν οι πατάτες τη σάλτσα.
  5. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με μουστάρδα, αν θέλετε.

 

Back to top button