Κατσαρολάκι

Κοτόπουλο φρικασέ με σπανάκι- Νόστιμο, ελαφρύ και θρεπτικό!

Συστατικά:
  • 2 ολόκληρα φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και δέρμα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδo
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • 400 γρ. νερό
  • 500 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 λεμόνι
  • άνηθο

Εκτελεση:

  • Βάζουμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  • Παίρνουμε ένα ξύλο κοπής, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε πάνω το κοτόπουλο ώστε να μαριναριστεί.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ. και τα ρίχνουμε στο καυτό γουόκ για να πάρουν χρώμα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα μανιτάρια σε 4 κομμάτια.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος των μανιταριών.
  • Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες και τον άνηθο.
  • Όταν τα λαχανικά έχουν μαλακώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον κύβο, το νερό, το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μισό άνηθο.
  • Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από ένα λεμόνι, τη μουστάρδα, τον υπόλοιπο άνηθο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε 2-3 κουταλιές από το ζουμί του γουόκ, το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια βάζουμε όλο το μείγμα του μπολ μέσα στο γουόκ.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε με λίγο άνηθο και φέτες λεμονιού.

Back to top button