Κατσαρολάκι

Κέικ ακόμη και για μωρά!

Η γλυκιά του γεύση προέρχεται αποκλειστικά από τις σταφίδες και τα άλλα φρούτα που περιέχει!

Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 10′
Χρόνος ψησίματος: 30′

ΥΛΙΚΑ:
• 1 μεγάλο μήλο
• 1 φλ. σταφίδες
• δύο-τρία ξερά σύκα
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο
• 1½ κ.γλ. κανέλα
• 1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
• 4½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (σημ.: υπάρχει ένα χωρίς φωσφορικά άλατα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Αλείφετε με λάδι ένα ταψάκι ή πυρέξ διαμέτρου 20εκ. και προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°
2. Καθαρίζετε το μήλο και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προαιρετικά το μαγειρεύετε πρώτα λίγα λεπτά στον ατμό
3. Ψιλοκόβετε τις σταφίδες και τα ξερά σύκα στο μούλτι
4. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βράζετε το λάδι ή το βιτάμ με τα φρούτα και την κανέλα για 7-8 λεπτά και το βγάζετε από το μάτι να κρυώσει λίγο
5. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνετε σιγά-σιγά στο μείγμα με τα φρούτα, ανακατεύοντας ελαφρά
6. Στρώνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 30 λεπτά
Τips:
• Το κέικ που μπορούν να απολαύσουν μωρά από την ηλικία που μπορούν να τρώνε ψωμί (από 7-9 μηνών περίπου)
• Έχει γεύση κάπως σαν σταφιδόψωμο
• Θέλει λίγη προσοχή το ψήσιμο γιατί είναι ανάλογα τον φούρνο, αν το αφήσεις πολύ μπορεί να είναι σαν ξεροψημένο και να πικρίσει λίγο

Back to top button