Κατσαρολάκι

Η συνταγή για θρεπτικό κέικ χωρίς ζάχαρη από τη διαιτολόγο Ανδριάνα Ρόζμους

Μια αγαπημένη συνταγή που βρήκα τυχαία στο διαδίκτυο (δε θυμάμαι πια σε ποιο site) και από τότε δεν την αλλάζω…

Θρεπτικό κέικ πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, βιταμίνες του  συμπλέγματος Β, κα.

Ιδανικό πρωινό γεύμα για μικρούς και μεγάλους…(συνδυάζεται υπέροχα με 1 ποτήρι γάλα)!

Ιδανικό σνακ για το σχολείο ή το γραφείο με υψηλό δείκτη κορεσμού λόγω της σύστασής του!

Δεν περιέχει γλουτένη, οπότε είναι ασφαλής επιλογή για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη!

Δοκιμάστε το!

 

Υλικά για 10 – 12 μερίδες

2 ώριμες μπανάνες

5 βασιλικοί χουρμάδες

150 γρ αλεύρι αμυγδάλου

30 γρ κακάο άγλυκο

2 αυγά

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.σ. νερό

10 γρ μπέικιν

1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα

30 γρ καρύδια ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους αφήνουμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Τους χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τις μπανάνες, το νερό και την κανέλα.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το μπλέντερ και ανακατεύουμε.
  • Στο τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ξανά.
  • Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ τοποθετούμε αντικολλητικο χαρτί και μεταφέρουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

 

Back to top button