Κατσαρολάκι

Η διαιτολόγος Ανδριάνα Ρόζμους προτείνει θρεπτικό Κέικ Μπανάνας – Μια γευστική επιλογή για όλη τη μέρα!

Θρεπτικό και υγιεινό κέικ μπανάνας…μια γευστική επιλογή για το πρωινό, για το σχολείο ή για το απογευματινό σνακ που θα εφοδιάσει τα παιδιά με ενέργεια, φυτικές ίνες, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες (Α, Ε, συμπλέγματος Β), μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, …
Υλικά

            3 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες

            120 ml ελαιόλαδο

             2 αυγά

             40 γρ αμύγδαλο τριμμένο

             40 γρ βρόμη αλεσμένη

             160 γρ αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του

             1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

             1 βανιλίνη

              50 γρ κουβερτούρα 64% ψιλοκομμένη

extra Tp

Αν θέλουμε το κέικ πιο γλυκό (δε χρειάζεται) μπορούμε να προσθέσουμε 2 κ.σ. μέλι ή
καστανή ζάχαρη.

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε με σύρμα το λάδι, τα αυγά (και το μέλι ή τη ζάχαρη, αν έχουμε προσθέσει).
→ Προσθέτουμε τον πολτό μπανάνας και στη συνέχεια όλα τα στερεά υλικά (αμύγδαλο, βρόμη,
αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, βανιλίνη) σε 2 δόσεις.
Τέλος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
→ Βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα με λαδόκολα.
ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 35 – 40 λεπτά.

Back to top button