ΚατσαρολάκιΥγεία

Δείτε τι μπορεί να φάει το παιδί στο σχολείο!

Όλοι οι γονείς, τώρα που ξεκίνησαν και πάλι τα σχολεία προβληματίζονται για το τι είναι σωστό να φάει το παιδί στο σχολείο και το τι όχι. Από τη μία, τα κυλικεία στην Ελλάδα είναι γεμάτα με όχι και τόσο υγιεινά σνακ, από την άλλη θα μου πούνε οι ιδιοκτήτες των κυλικείων ότι αυτά ζητάνε τα παιδιά.

palatou-1-1
Ιδέες για το σχολικό κολατσιό από τη διαιτολόγο κα Παρασκευή Παλάτου

Το θέμα δεν είναι τι πωλείται στο εκάστοτε κυλικείο, αλλά τι έχουμε μάθει τα παιδιά μας να ζητάνε από αυτό! Είναι λυπηρό, τα παιδάκια της σημερινής εποχής, με τόση πληθώρα γνώσεων γύρω από τη διατροφή, να σιτίζονται με κρουασάν, γαριδάκια, πατατάκια κ.α. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για αυτό; Οι διατροφικές συνήθειες ξεκινούν από τους γονείς, ξέρω ότι ο τρόπος ζωής, η πολύωρη εργασία, η έλλειψη χρόνου αλλά και η κούραση της ημέρας δεν αφήνουν και μεγάλο χρονικό περιθώριο στις μαμάδες ,να σκεφτούν και να προετοιμάσουν και έξτρα γεύματα. ΑΛΛΑ , τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά! Δεν χρειάζεται πολύ χρόνος απλά σωστός προγραμματισμός!

Αφιερώστε λίγο χρόνο το σαββατοκύριακο και συζητήστε με το παιδί σας τι μπορεί να τρώει στο σχολείο! Εκτός από το κλασσικό κουλούρι θεσ/κης, το σταφιδόψωμο ή κάποια κριτσίνια που μπορεί να πάρει και από το κυλικείο ή το φούρνο της γειτονιάς, μπορείτε από το βράδυ να φτιάξετε κάποιο κρύο τοστ με κασέρι ή τυρί κρέμα με λίγη ντομάτα ή αγγουράκι.

550_334_406510

Εάν το παιδάκι σας είναι του γλυκού μπορείτε επίσης από το βράδυ να φτιάξετε ένα σάντουις με βιτάμ και σπιτική μαρμελάδα ή μέλι! Από την άλλη μεριά, μέσα στο Σ.Κ. μπορείτε να φτιάξετε ένα κέικ με ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα ή και σκέτο, και να παίρνει μαζί του 1-2 φέτες κάθε πρωί. Εάν του αρέσουν τα αλμυρά, μπορείτε με την απλή ζύμη πίτσας να φτιάξετε τυρόψωμα ή προσθέτοντας υλικά της αρεσκείας του όπως λίγο ζαμπόν, κασέρι και λίγο πελτέ να φτιάξετε κάτι σαν πιτσάκια σκεπαστά που και θα ικανοποιήσουν το παιδί, αλλά και θα έχετε περάσει επιπλέον χρόνο μαζί του, κάτι που σίγουρα λείπει και σε εσάς αλλά και στο παιδί!

Αυτά δεν σας τα γράφω απλά ως διατροφολόγος , αλλά και ως συνάδελφος εργαζόμενη μητέρα!

Καλή σχολική και διατροφική χρονιά στα αγγελούδια όλου του κόσμου!

Παλάτου Παρασκευή

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Κονδύλη Γεώργιου & Σωκράτους 10, 421 00 Τρίκαλα Τρικάλων

2431303010

Back to top button