Κατσαρολάκι

Βάζουμε χρώμα στη βασιλόπιτα με Φρουϊ Γλασέ!

Δοκιμάστε μια δροσερή χρωματιστή βασιλόπιτα με Φρουϊ Γλασέ!

Υλικά

  • 250 γρ. καστανή Ζάχαρη
  • 4 Αυγά
  • 250 γρ. Αλεύρι + 1 κ.σ. για το ταψί
  • 200 γρ. Αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. Μπεϊκιν Πάουντερ
  • 250 γρ. Βούτυρο αγελάδας λιωμένο + 1κ.σ. για το ταψί
  • 800 γρ. Φρουϊ Γλασέ ψιλοκομμένα και μερικά ολόκληρα για την διακόσμηση
  • Ξύσμα από ένα Λεμόνι
  • 30 γρ. μαύρο Ρούμι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30 cm
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε ψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα αφράτο ανοιχτόχρωμο μίγμα
  4. Αφου σταματήσουμε το μίξερ προσθέτουμε το αλέυρι, τη σκόνη αμυγδάλου, και το μπέικιν πάουντερ.
  5. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα ψιλοκομμένα φρουί γλασσέ, το ξύσμα λεμονιού και το ρούμι.
  6. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα
  7. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά
  8. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 160 οC και ψήνουμε για 30 oC ακόμα.
  9. Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφού κρυώσει το ξεφορμάρουμε και το στολίζουμε με τα ολόκληρα φρουϊ γλασσέ.

Σημ: Δεν ξεχνάμε βέβαια το τυχερό φλουρί!!!!

Back to top button