Νηστίσιμα κεϊκάκια μήλου με μια πινελιά…γλυκό κυδώνι!
Υλικά για 24 κεϊκάκια:
1 φαρίνα (500 γρ)
Χυμός από 4-5 μηλα (ένα ποτήρι έτοιμου)
Ξύσμα πορτοκάλι
Κανέλα
Μισή κούπα αραβοσιτέλαιο
Γλυκό κυδώνι (όσο απέμεινε…)
1+3/4 κούπα ζάχαρη ( 1 σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε έτοιμο χυμο)
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
Χτυπάμε με το μίξερ ζάχαρη και αραβοσιτέλαιο
Προσθέτουμε το χυμό μήλου
Συνεχίζουμε με τη φαρίνα
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτός χυλός
Προσθέτουμε το ξύσμα
Και τέλος τις βανίλιες και την κανέλα
Αφού έχουμε τοποθετήσει τα φορμάκια ρίχνουμε σε κάθε ένα μείγμα μέχρι τη μέση
Στην κορυφή με ένα κουταλάκι βάζουμε ελάχιστο γλυκό κυδώνι ή μαρμελάδα
Ψήνουμε για ένα τέταρτο περίπου
* Η αλήθεια είναι ότι και με όλα τα υλικά μαζί μια χαρά πέτυχε! Αλλά ας μείνει μεταξύ μας….
Κι είναι έτοιμα!