Κατσαρολάκι
Το κορυφαιότερο των cheesecake με γεύση Twix!!!
Δώστε απάντηση στο δίλημμα σοκολάτα ή βανίλια, γλυκό ή λιγότερο γλυκό, κλασσικό ή extreme…Και θα έχετε και μπόνους γεύση καραμέλας !!! Όλα αυτά με το cheesecake με γεύση Twix!!! Ακολουθήστε ανάλογες οδηγίες και για ατομικά γλυκάκια !!!
Extra Tip: Μόλις πέσουν όλοι για ύπνο… πάρτε ένα μεγάλο κουτάλι και χαρίστε το υπόλοιπο σε εσάς!
Για τη βάση μπισκότου θα χρειαστείτε:
- 1/4 του φλ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 +1/4 του φλ. αλεύρι
- 1/4 της κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για το cheesecake θα χρειαστείτε:
- 340 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 380 γρ. dulce de leche (καραμέλα γάλακτος)
Για την γκανάς θα χρειαστείτε:
- 110 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνες
- 1/4 του φλ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C και αλείφετε με βούτυρο ένα οβάλ ταψί (20-22 cm).
- Σε μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 2 λεπτά.
- Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.
- Χαμηλώνετε την ταχύτητα και κοσκινίζετε μέσα στο μπολ το αλεύρι, το baking powder τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Απλώνετε το μείγμα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει και το απλώνετε και στα τοιχώματα πιέζοντας ελαφρά. Αφήστε το στην άκρη.
- Χτυπάτε το τυρί κρέμα και το γιαούρτι με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο και αφράτο για 2 λεπτά. Παίρνετε την ποσότητα από τα τοιχόματα και τη βάση του μπολ και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε το μείγμα cheesecake πάνω από το μείγμα μπισκότου και το απλώνετε απαλά και ομοιόμορφα.
- Ψήνετε για 20-25 λεπτά. Σημειώστε ότι ο χρόνος ψησίματος αναλογεί στις διαστάσεις που δίνονται στο βήμα 1.
- Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
- Ζεσταίνετε το Dulce de Leche προκειμένου να απλωθεί ευκολότερα. Το αφαιρείτε από το κουτί ή το βαζάκι και το ζεσταίνετε για λίγο στα μικροκύματα. Δεν χρειάζεται να είναι καυτό , απλά να το ζεστάνετε. Τέλος το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στο cheesecake.
Για την γκανάς :
- Ψιλοκόβετε την κουβερτούρα σοκολάτα και την προσθέτετε σε ένα μπολ.
- Σιγοβράζετε την κρέμα γάλακτος αλλά προσέχετε να μην βράσει αλλιώς θα φουσκώσει.
- Περιχύνετε την σοκολάτα με την κρέμα γάλατος και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Απλώνετε την γκανάς στο κέντρο του cheesecake και την απλώνετε προσεκτικά στην επιφάνεια του γλυκού.
- Διασφαλίζετε ότι η επιφάνεια του γλυκού είναι σε θερμοκρασία δωματίου και τέλος αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.