Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Κατσαρολάκι

Σφολιατάκια με σύκα!

Εύκολη και εποχική συνταγή!

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 12 μαύρα ή βασιλικά σύκα
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλυκ. μαστίχα τριμμένη

Για το άλειμμα

  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουτ. σουπ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε πολύ καλά τα σύκα και τα σκουπίζετε. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη με τη μαστίχα. Απλώνετε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια τα 2 φύλλα σφολιάτας και κόβετε το κάθε ένα σε 6 τετράγωνα κομμάτια.

2. Τοποθετείτε στη μέση κάθε κομματιού σφολιάτας 1 σύκο και το χαράσσετε ακτινωτά στα τέσσερα και το ανοίγετε χωρίς να το χωρίσετε. Πασπαλίζετε με λίγο από το μείγμα της ζάχαρης και κλείνετε το φύλλο, ενώνοντας τις απέναντι διαγώνιες άκρες του, ώστε να έχει ανοίγματα. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια σφολιάτας. Αραδιάζετε τα σφολιατάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

3. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε τον κρόκο με το γάλα και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε τα σφολιατάκια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε τα σφολιατάκια να κρυώσουν και σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι ή με σαντιγί.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή και με δαμάσκηνα τα οποία θα έχετε ποσάρει για 3 λεπτά σε νερό και θα έχετε αφαιρέσει το κουκούτσι.

Back to top button