Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Κατσαρολάκι

Πως να φτιάξεις Μarshmallows – ζαχαρωτά!!!

Υλικά:

  • 3 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη
  • 3/4 κούπας νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2/3 κούπας γλυκόζη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
  • 1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα της προτίμησης σου (προαιρετικά)
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Για το πασπάλισμα

  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ

 

Πώς θα τα φτιάξεις :

Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι 24Χ24 εκατοστά. Αν έχεις ταψάκι σιλικόνης χρησιμοποίησε αυτό. Θα σε βοηθήσει να το ξεφορμάρεις πιο εύκολα. Αν δεν έχεις δε πειράζει οποιοδήποτε ταψάκι κάνει τη δουλειά σου.

Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στο μπολ του μίξερ αν χρησιμοποιήσεις μίξερ με βάση) βάλε τη 1/2 κούπα από το νερό και πρόσθεσε τη ζελατίνη. Άστην στην άκρη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσεις το μείγμα.

Σε ένα κατσαρολάκι βάλε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το υπόλοιπο νερό. Βάλτο σε δυνατή φωτιά να βράσει μέχρι να αφρίσει και να φουσκώσει. Ανακάτευε συνέχεια για ένα λεπτό. Πρόσεχε πάρα πάρα πολύ, το μείγμα καίει.

Με πολύ προσοχή ρίξε το μίγμα μέσα στο μπολ με τη ζελατίνη και άρχισε να το χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή και σιγά σιγά βάλε το μίξερ στο τέρμα. Πρόσθεσε και το αλάτι. Η διαδικασία γίνεται πιο εύκολα αν έχεις μίξερ με βάση, διαφορετικά έχε υπομονή γιατί ακολουθεί αρκετό χτύπημα.

Θα δεις οτι το μείγμα σιγά σιγά ασπρίζει και φουσκώνει. Αναλόγως το μίξερ θα χρειαστείς τουλάχιστον 10 με 12 λεπτά χτύπημα. Για να δοκιμάσεις αν είναι έτοιμο ρίξε μια σταγόνα στο πάγκο της κουζίνας και μετα από 30 δευτερόλεπτα δοκίμασε αν έχει την υφή που θέλεις. Δε πρέπει να κολλάει πολύ και να στέκεται.

Στη συνέχεια προσθέτεις τη βανίλια και κάποιο άρωμα αν θέλεις. Το δικό μας αγαπημένο είναι η φράουλα. Χτύπα λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί.

Λάδωσε ελαφρά τη σπάτουλα. Το μείγμα κολλάει αρκετά. Άδειασε το όλο στο ταψάκι και ίσιωσε την επιφάνεια. Αν θέλεις να κάνεις σχέδια ρίξε το μισό και βάλε σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και με τη σπάτουλα ανακάτεψε να γίνουν “νερά” χρώματος.

Ρίξε το υπόλοιπο μείγμα και επανάλαβε την διαδικασία σταγόνες χρώματος – ανακάτεμα. Ίσιωσε την επιφάνεια όσο καλύτερα μπορείς.

Σκέπασε το με μια λαδόκολλα και άφησέ το να σταθεροποιηθεί 4-5 ώρες. Όταν είναι έτοιμο ανακάτεψε την άχνη με το κορν φλάουρ. Για να τα κόψεις χρησιμοποίησε ψαλίδι μαγειρικής ή τη ρόδα της πίτσας. Βούτηξε τα πρώτα το μείγμα της άχνης και κόψε σε ότι σχήμα κ μέγεθος θέλεις.

Τώρα βούτηξε τα ζαχαρωτά σου στην άχνη και πρόσεξε να καλυφθούν καλά. Αυτό ήταν τα ζαχαρωτά σου είναι έτοιμα!

Tip: Χρησιμοποίησε όποιο άρωμα ή γεύση θέλεις, δοκίμασε να τα κάνεις δίχρωμα,τρίχρωμα κτλ ή πρόσθεσε μέσα σταγόνες σοκολάτας ή και nutella!

Back to top button