Κατσαρολάκι
Πι και Φι: Τυροπιτάκια σε 30΄
Είναι ίσως τα πιο εύκολα τυροπιτάκια που έχουμε κάνει ποτέ, αλλά και τα πιο διασκεδαστικά, αφού η προετοιμασία τους επιτρέπει στα μικρά χεράκια να χωθούν μέσα στη ζύμη και να δημιουργήσουν! Ετοιμάστε τα καθώς περιμένετε τους φίλους των παιδιών για παιχνίδι, αλλά και για τα πάρτι, τα πικ νικ και τις εκδρομές.
Υλικά για περίπου 10 τυροπιτάκια
- 2 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή για όλες τις χρήσεις + 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ)
- 2 φλ. φέτα, τριμμένη
- 1 φλ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- σουσάμι ή μαυροκούκι, για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μια μπασίνα όλα τα υλικά και σχηματίζουμε με τα χέρια μας στρογγυλά πιτάκια. Εναλλακτικά τα βάζουμε σε φορμάκια ή χαρτάκια ψησίματος. Αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα και ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά