Κατσαρολάκι

Μοσχαράκι με κριθαρωτο, η απόλυτη ελληνική συνταγή από το Meat Hall ΚΑΛΛΙΑΓΡΑΣ

Είναι από τα πιάτα που δεν σου επιτρέπουν να τρως στα όρθια. Θέλει ένα επιμελημένο τραπέζι, οικογενειακό mood, και ένα ποτήρι κρασί και φυσικά την ποιότητα των κρεάτων του | Meat Hall ΚΑΛΛΙΑΓΡΑΣ |.

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ελιά σε κομμάτια (εγώ παίρνω osso bucco, αυτό το κομμάτι με κόκκαλο και μεδούλι ή ουρά μοσχαριού)

2 φύλλα δάφνης

1 κομμάτι κανέλα

1 κουταλάκι σκόνη κανέλα

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 καρότο

1 ποτήρι λευκό κρασί ποιοτικό

1 κουτί σάλτσα ντομάτα

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 πακέτο κριθαράκι χοντρό

Τριμμένη παρμεζάνα

[divider]

Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο να ασπρίσει

Σωτάρουμε μαζί και το κρέας, χαλαρά, σε μέτρια φωτιά να μη καεί το λάδι ούτε το κρεμμύδι

Ρίχνουμε τη δάφνη και τις κανέλες

Προσθέτουμε το καροτάκι, σε ροδέλες

Σβήνουμε με το κρασί σε μέτρια φωτιά πάντα

Αφήνουμε 5 λεπτά να απορροφήσει τα αρώματα

Προσθέτουμε το Πουμαρό και ζεστό νερό μπόλικο να σκεπάσει καλά το κρέας

Βράζουμε στη χύτρα για 1 ώρα, ανάλογα με την ποσότητα (εγώ βράζω 1 ώρα και 15 λεπτά τουλάχιστον, να λυώσει)

Σε ταψάκι πήλινο, γυάλινο ή μεταλλικό ρίχνουμε ολόκληρο το πακέτο κριθαράκι.

Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας πάνω από το κριθαράκι.

Ελπίζω να σας έχουν μείνει αρκετά (ως πολύ αρκετά) υγρά

Προσθέτετε τριμμένη παρμεζάνα και βάζετε στο φούρνο

Ψήνετε στους 200 βαθμούς ώσπου να βράσει το κριθαράκι

Προσοχή: Ανακατεύετε συχνά χωρίς να πολτοποιήσετε τα κομμάτια κρέας ή να κάνετε τα υλικά μια άμορφη μάζα

Αν χρειαστεί νεράκι για να βράσει προσθέτετε ζεστό 1/2 φλυτζάνι. Μπορεί να χρειαστεί πάνω από μια φορά νεράκι.

Σερβίρεται ζεστό αλλά είναι υπέροχο και ξαναζεσταμένο. Προσθέστε οπωσδήποτε τριμμένη παρμεζάνα( για επιπλέον γεύση και επιπλέον σίδηρο!!!) και πάνω στο σερβιρισμένο πιάτο.

Back to top button