Κατσαρολάκι

Δύο καλοκαιρινές σουπίτσες όλο νοστιμιά!

Το καλοκαίρι χρειάζεται όσο ποτέ να καταναλώνουμε τροφές που ενυδατώνουν τον οργανισμό μας. Ωστόσο, καταλήγουμε τις περισσότερες φορές στο τραπέζι μας να έχουμε φαγητάκια στεγνά ενώ οι σούπες από την άλλη έχουν καθιερωθεί στη χειμωνιάτικη κουζίνα. Βρήκαμε όμως δύο συνταγές που μπορούν να σταθούν στο καλοκαιρινό τραπέζι, να μας δροσίσουν αλλά και να μας γεμίσουν με θρεπτικά συστατικά.

 

Κολοκυθόσουπα 

  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. του γλυκού θυμάρι
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 ποτήρια νερό (ή περισσότερο ανάλογα την υφή που θέλουμε να πετύχουμε)
  • 1 κουτ. της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι σύμφωνα με τις γευστικές προτιμήσεις

 

Εκτέλεση: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια βάζουμε τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το 1 νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βασιλικό. Λιώνουμε όλα το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το ειδικό μίξερ ή το βάζουμε σε μπλέντερ

[divider]

Gazpacho

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες στη μέση, χωρίς σπόρους
  • 1 μικρό αγγούρι, ξεφλουδισμένο, χωρίς τους σπόρους
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη στη μέση, χωρίς σπόρους
  • ½ ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 φέτα ψωμί μερικών ημερών, μουλιασμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά της αρεσκείας σας (μέντα, βασιλικός, ρίγανι κλπ)

 

Εκτέλεση: Τα πράγματα είναι πολύ απλά! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε όλα τα λαχανικά στο  blender και να τα ανακατέψετε για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να πάρουν την επιθυμητή υφή. Αφήστε τη σούπα στο ψυγείο για περίπου τέσσερις ώρες.

Κάντε το επόμενο βήμα και σερβίρετέ τη σε ψηλά ποτήρια, με λίγο φρέσκο βασιλικό για το γαρνίρισμα. Για περισσότερο κρεμώδη υφή και έξτρα δόση πρωτεΐνης, προσθέστε μία κουταλιά γιαούρτι ή Κατίκι Δομοκού κατά το σερβίρισμα. 

Back to top button