Κατσαρολάκι
Βάζουμε χρώμα στη βασιλόπιτα με Φρουϊ Γλασέ!
Δοκιμάστε μια δροσερή χρωματιστή βασιλόπιτα με Φρουϊ Γλασέ!
Υλικά
- 250 γρ. καστανή Ζάχαρη
- 4 Αυγά
- 250 γρ. Αλεύρι + 1 κ.σ. για το ταψί
- 200 γρ. Αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη
- 1 κ.γ. Μπεϊκιν Πάουντερ
- 250 γρ. Βούτυρο αγελάδας λιωμένο + 1κ.σ. για το ταψί
- 800 γρ. Φρουϊ Γλασέ ψιλοκομμένα και μερικά ολόκληρα για την διακόσμηση
- Ξύσμα από ένα Λεμόνι
- 30 γρ. μαύρο Ρούμι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30 cm
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη σε ψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα αφράτο ανοιχτόχρωμο μίγμα
- Αφου σταματήσουμε το μίξερ προσθέτουμε το αλέυρι, τη σκόνη αμυγδάλου, και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα ψιλοκομμένα φρουί γλασσέ, το ξύσμα λεμονιού και το ρούμι.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα
- Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά
- Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 160 οC και ψήνουμε για 30 oC ακόμα.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφού κρυώσει το ξεφορμάρουμε και το στολίζουμε με τα ολόκληρα φρουϊ γλασσέ.
Σημ: Δεν ξεχνάμε βέβαια το τυχερό φλουρί!!!!