Τρίκαλα: Κόμικς, ζωντανή ζωγραφική και εργαστήρια για παιδιά στο 1ο TICFF
Διήμερη δράση κόμικς και εικονογράφησης με δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και νέους περιλαμβάνει το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κωμωδίας Τρικάλων (TICFF), σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων. Η δράση «Καμπίσιοι Δημιουργοί 9 3/3» γίνεται το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, από τις 17:00 έως τις 22:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης». Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Στο Artist Alley, δημιουργοί κόμικς και εικονογράφοι θα σχεδιάζουν ζωντανά μπροστά στο κοινό και θα παρουσιάζουν τεχνικές δημιουργίας κόμικς. Το πρόγραμμα έχει ακόμη εικαστικές παρεμβάσεις, προβολές animation και έκθεση επιλεγμένων έργων. Ο Δήμος δεν έχει ανακοινώσει ηλικίες, συγκεκριμένες ώρες ή ανάγκη εγγραφής για τα εργαστήρια.
Το φεστιβάλ διαρκεί από τις 16 έως τις 25 Οκτωβρίου. Στο πρόγραμμα του TICFF δεν υπάρχουν ξεχωριστές προβολές για παιδιά. Οι διαγωνιστικές ταινίες κωμωδίας προβάλλονται από τις 19 έως τις 24 Οκτωβρίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο, στον Μύλο Ματσόπουλου.
Το ίδιο Σαββατοκύριακο, στον Μύλο Ματσόπουλου συνεχίζεται έως τις 18 Οκτωβρίου το φεστιβάλ αερόστατων, με φωτισμένα αερόστατα (Night Glow) τα βράδια της 17ης και της 18ης Οκτωβρίου.