Κατσαρολάκι

15΄λεπτά για μαγείρεμα; Το ‘χουμε!

Τρεις συνταγές στο φτερό για ελαφρύ βραδινό σε 15 λεπτά !!!

 

Baby πατάτες φούρνου νόστιμες και τραγανές σαν τηγανητές. Απολαύστε τες μαζί με τα κρεατικά σας και όχι μόνο!!!

Υλικά Συνταγής

  • 15 πατάτες baby φρέσκες
  • ελαιόλαδο
  • άνθος αλατιού
  • δεντρολίβανο
  • ρίγανη

Εκτέλεση

Για τις τσακιστές πατάτες φούρνου, πλένουμε πρώτα τις μικρές πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους για 15 λεπτά.

Μία μία τις σπάμε και τις τσακίζουμε ελαφρά με βαρύ αντικείμενο. Να ανοίξουν στα πλάγια. Τις βάζουμε σε ταψί, πασπαλίζουμε με αλάτι και βότανα και ραντίζουμε με μπόλικο λάδι. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν σαν τις τηγανητές.

 

[divider]

 

Λινγκουίνι με λεμόνι, σκόρδο και παρμεζάνα

 

Υλικά

1 πακέτο λινγκουίνι ή σπαγγέτι
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2 λεμόνια ξύσμα και χυμός
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
100ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Βάζετε και βράζετε τα λινγκουίνι μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τους.

Στο μεταξύ αναμιγνύετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το μαϊντανό σε ένα μεγάλο μπολ.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και κρατάτε λίγο από το νερό τους. Ξαναρίχνετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέτετε τη σάλτσα λεμονιού και ανακατεύετε καλά πάνω στη φωτιά.

Προσθέτετε και λίγο από το νερό που κρατήσατε για να γίνει πιο μελάτη η σάλτσα. Τέλος προσθέτετε τον περισσότερο μαϊντανό και ανακατεύετε ξανά. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, γαρνίροντας με λίγο επιπλέον μαϊντανό και παρμεζάνα.

Μια μακαρονάδα που θα λατρέψετε γιατί είναι γρήγορη και πολύ πολύ νόστιμη.

 

[divider]

 

Κυπριακές πίτες με μανιτάρια και χαλούμι

 

Υλικά

ελαιόλαδο
4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 πακετάκι χαλούμι κομμένο στα 12
4 κυπριακές πίτες
4 κ.σ. χούμους (θα βρείτε έτοιμο στο σούπερ μάρκετ)
4 ψητές πιπεριές (θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ σε βαζάκια)
4 χούφτες ρόκα

Εκτέλεση

Ζεστάνετε σε ένα τηγανάκι 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάλτε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα με λίγο αλάτι. Προσθέστε και το σκόρδο. Δεν θα πάρει πολύ. Μόλις μερικά λεπτά.

Σε ένα άλλο τηγανάκι ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήστε το χαλούμι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Ζεστάνετε τις πίτες στην τοστιέρα.

Ανοίξτε τις στη μέση και απλώστε από κάτω χούμους. Έπειτα βάλτε μανιτάρια, χαλούμι, πιπεριές και λίγη ρόκα. Σερβίρετε.

 

 

Back to top button