Φύγαμε εκδρομή!

Ψηφιακή περιήγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου για να δούμε σκελετούς δεινοσαύρων!

Όσοι έχετε την τύχη να έχετε επισκεφθεί το εκπάγλου ομορφιάς Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Κένσινγκτον του Λονδίνου, είναι σχεδόν αδύνατον να μην έχετε μείνει με το στόμα ανοιχτό, από την πρώτη κιόλας στιγμής που εισήλθατε.

[divider]

 

[divider]

Στα 80 εκατομμύρια δείγματα που περιλαμβάνονται στη συλλογή του, θα βρείτε αντικείμενα από την βοτανική, εντομολογία, ορυκτολογία, παλαιοντολογία και ζωολογία. Τα περισσότερα από αυτά έχουν μεγάλη ιστορική και επιστημονική αξία -κάποια μάλιστα συνέλεξε ο Κάρολος Δαρβίνος, γι’αυτό και το ίδρυμα πρωτοπορεί στην έρευνα σχετικά με την αναγνώριση και διατήρηση αυτών.

Αν έπρεπε, όμως, κανείς να ξεχωρίσει το πιο εντυπωσιακό από αυτά, δεν είναι άλλο από την έκθεση σκελετών δεινοσαύρων. Ξεχωρίζει δε ο μεγάλος σκελετός του διπλόδοκου (Diplodocus) ο οποίος δεσπόζει στη θολωτή κεντρική αίθουσα.

Τέλος, ενδιαφέρουσα είναι και η Βιβλιοθήκη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που περιέχει εκτενείς συλλογές από βιβλία, περιοδικά, χειρόγραφα, έργα τέχνης και συλλογές, τα οποία συνδέονται με την εργασία και την έρευνα των επιστημονικών κλάδων. Η πρόσβαση σε αυτή, βέβαια, είναι δυνατή μόνο κατόπιν ραντεβού.

https://artsandculture.google.com/partner/natural-history-museum

Back to top button