KidsnewsΥγεία

Χωρίς παιδιατρική κλινική τα Τρίκαλα

Μετά από δεκαετίες με προβλήματα λειτουργίας και έπειτα από μια πενταετή περίοδο αποψίλωσης των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο νομό Τρικάλων, φτάσαμε για ακόμη μια φορά να μη λειτουργεί η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της πόλης. Τα περιστατικά, παραπέμπονται στην Καρδίτσα ή στη Λάρισα με όποιο ρίσκο αυτό συνεπάγεται για την υγεία των παιδιών.

Το πρόβλημα έχει προκύψει λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού αφού οι δύο εναπομείναντες παιδίατροι δεν δύνανται να εφημερεύουν 24 ώρες το 24ωρο και καθημερινά. Δυστυχώς, έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις οι οποίες τελικώς αποδείχθηκαν ανίσχυρες να δώσουν διέξοδο στο ζήτημα. Προφανώς και απαιτείται πολιτική βούληση, μιας και η ειδικότητα του παιδιάτρου σε οποιαδήποτε δομή υγείας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Το επίσης δυστυχές είναι ότι το πρόβλημα εξελίσσεται παράλληλα με τις συζητήσεις γύρω από τη συγχώνευση κλινικών. Είναι λογικό η τοπική κοινωνία να θεωρεί αδιανόητο να συγχωνευτούν παιδιατρικές κλινικές, περιμένοντας βέβαια και τα επόμενα βήματα για πλήρη κάλυψη της κλινικής με παιδιάτρους. Μια κάλυψη που προφανώς δεν θα γίνει με την τοποθέτηση ενός επικουρικού ή ακόμη κι ενός ακόμη τακτικού παιδιάτρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με το πρόβλημα της παιδιατρικής, προκύπτει και ζήτημα με τη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου, δεδομένου ότι χωρίς την παρουσία παιδιάτρου δεν μπορεί να γίνει κανένας τοκετός. Οπότε και αυτές οι περιπτώσεις παραπέμπονται σε άλλα νοσοκομεία. Με τις ετοιμόγεννες αλλά ακόμη και εγκυμονούσες που παρακολουθούνται από γυναικολόγους του νοσοκομείου να παραπέμπονται σε άλλα νοσοκομεία.

Back to top button