Kidsnews

Χορός και Κίνηση: Ένας μοναδικός τρόπος έκφρασης για τους μαθητές

Ο χορός είναι έκφραση και επικοινωνία, είναι έμπνευση και δημιουργικότητα. Για 4η χρονιά, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φέρνει το σύγχρονο χορό στα σχολεία, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους” Χορεύω, άρα επικοινωνώ”, που στόχος του είναι να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού. Το “Χορεύω, άρα επικοινωνώ” βασίζεται στο πρόγραμμα Dancing to Connect, το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου.

Σήμερα το βράδυ, η συμμετοχή Τρικαλινών σχολείων στο εν λόγω πρόγραμμα μας χάρισε μια ιδιαίτερη, σύνθετη και συλλογική παράσταση αποδεικνύοντας ότι η Τέχνη είναι το καλύτερο μέσο για να απελευθερώσουμε την επικοινωνία και την έκφραση των παιδιών.

xoreutiko 4 IMG_1841 IMG_1842 xoreutiko 1 xoreutiko 2 xoreutiko 3

Info:

Στο φετινό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στη χώρα μας συμμετείχαν τα σχολεία:
• Σχολεία Αθήνας: 1ο Γυμνάσιο Καματερού, 6ο Ενιαίο Λύκειο Καλλιθέας, 26ο ΓΕΛ Αθηνών (Μαράσλειο), 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω, ΣΔΕ Περιστερίου (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας)
• Σχολεία Τρικάλων: Γενικό Λύκειο Βαλτινού, Γυμνάσιο Μεγάλων Καλυβίων, Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου, 1o Γυμνάσιο Τρικάλων, 5o Γυμνάσιο Τρικάλων
Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Παιδείας-Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Back to top button