Playroom

Φτιάξτε γλαστρούλες – γατούλες από πλαστικά μπουκάλια!

Αυτές οι γλαστρούλες είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν τα παιδιά και θα τους δώσουν πολλά μαθήματα για τη ζωή των φυτών, πως μεγαλώνουν, ανθίζουν και πως πρέπει να τα προσέχουμε.

gatoules

Πάρτε λοιπόν τα υλικά και ξεκινήστε! Θα χρειαστείτε:

  • Πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών (προσέξτε τη βάση να είναι όπως στη φωτογραφία)
  • Άσπρη μπογιά σπρέυ γυαλιστερή
  • Ανεξίτηλοι μαρκαδόροι σε μαύρο και κόκκινο
  • Ψαλίδι
  • Κορδόνι ή σπάγκο άσπρο

Κατασκευή:

  1. Κόψτε το κάτω μέρος του μπουκαλιού με μαχαίρι ή ψαλίδι σε τόσο ύψος όσο βαθιά θέλετε τη γλάστρα σας (εξαρτάται από το τι θέλετε να φυτέψετε). Μία μέση λύση πάντως είναι τα 11 εκατοστά.
  2. Κόψτε από το υπόλοιπο μπουκάλι δύο τριγωνάκια που θα είναι τα αυτάκια. Κολλήστε τα με σελλοτέιπ στο μέσα μέρος του μπουκαλιού. Αν είστε επιδέξια στο ψαλίδι μπορείτε να κόψετε τα αυτάκια κατευθείαν όταν κόβετε το μπουκάλι. Η φωτογραφία θα σας βοηθήσει. Προσέξτε να βάλετε τα αυτάκια ευθυγραμμισμένα με τα πατουσάκια του γάτου. Δηλαδή να είναι στο ίδιο ύψος με τις δύο καμπύλες της βάσης (που υποτίθεται ότι είναι τα εμπρός πόδια).
  3. Βάψτε με σπρέυ τη γλάστρα. Ακολουθήστε τις οδηγίες του σπρέυ και οπωσδήποτε προσέξετε να κρατάτε το μπουκάλι σε απόσταση για να είναι το βάψιμο ομοιόμορφο και να μην «τρέξει». Επίσης καλύτερα να βάψετε σε εξωτερικό χώρο και μην ξεχάσετε να βάλετε αρκετές εφημερίδες από κάτω, αν δεν θέλετε να γίνει άσπρο το μπαλκόνι σας!! Όταν βάψετε πρώτο χέρι αφήστε να στεγνώσει λίγο και επαναλάβετε. Έτσι θα επιτύχετε πιο ομοιόμορφο βάψιμο.
  4. Για να βάψετε με μαρκαδόρο το πρόσωπο της γατούλας χρησιμοποιήστε σαν πατρόν το παρακάτω σχέδιο. Είναι αρκετά απλό και μπορείτε να το πετύχετε εύκολα. Χρησιμοποιήστε κόκκινο μαρκαδόρο για τα αυτάκια και τη μυτούλα.
  5. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπουκάλια διαφορετικού μεγέθους για να φτιάξετε μια γωνιά με διαφορετικές .. γατούλες! Μόνο που συνιστούμε να έχουν βάση με «ποδαράκια» για να μιμούνται γατούλες!
  6. Μετά μπορείτε να φυτέψετε τα λουλουδάκια σας. Προτιμήστε «εύκολα» φυτά όπως κακτοειδή που δεν χρειάζονται πολλή περιποίηση. Βάλτε περίπου δύο δάχτυλα χαλίκι ψιλό στον πάτο ώστε να στραγγίζει το νερό και να μην σαπίσουν οι ρίζες. Μετά γεμίστε μέχρι ένα δάχτυλο κάτω από το στόμιο με χώμα και φυτέψτε. Ποτίζετε αραιά.
  7. Τοποθετείτε τα γλαστράκια σας σε τραπεζάκι ή στο παράθυρο για να έχει φως. Αν θέλετε φτιάχνετε και κρεμαστές γλαστρούλες. Πριν τις γεμίσετε χώμα κάνετε με ένα ψαλίδι δύο τρύπες στα δύο πλάγια και περάστε ένα κορδόνι ή σπάγκο. Δένετε ένα διπλό χοντρό κόμπο στη μέσα μεριά της γλάστρας και όταν το φυτέψετε το κρεμάτε.

Back to top button