Kidsnews

Τρικαλινά παιδιά σε απομόνωση

Όλοι, είτε μας αφορά άμεσα είτε όχι το θέμα, γνωρίζουμε ότι τα ειδικά σχολεία ακόμη και σήμερα δεν έχουν εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων που απαιτούνται.
Μέσα από δηλώσεις ο υπουργός Παιδείας προ ημερών, εγγυότανε ότι μέχρι 10 Οκτώβρη στα ειδικά σχολεία θα τοποθετηθούν όλοι οι αναπληρωτές. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε.
Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, ο μόνος εκπαιδευτικός που τοποθετήθηκε ήταν ένας γυμναστής, με τις υπόλοιπες θέσεις να αναμένεται ότι θα καλυφθούν από εβδομάδα και αν.

Το θέμα όμως δεν σταματά εκεί. Η ειδική εκπαίδευση γενικά στη χώρα, αλλά και ειδικά για το νομό Τρικάλων περιμένει ακόμη την προσοχή που δικαιούται να έχει.
Ένα σχολείο για ένα νομό!
Αυτή τη στιγμή σε όλο το νομό Τρικάλων λειτουργεί ένα ειδικό σχολείο αυτό των Τρικάλων και μάλιστα με ελλείψεις που κοστίζουν στην εκπαιδευτική κατάρτιση και στην κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών.
Τα παιδιά που πρέπει να παρακολουθήσουν ειδική εκπαίδευση, έχουν πρόσβαση αποκλειστικά και μόνο σε ένα σχολείο, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά από αυτά αναγκάζονται να διανύουν χιλιόμετρα καθημερινά για να έχουν πρόσβαση στο αυτονόητο: να πάνε σχολείο!
Το τραγικό όμως δεν σταματά εκεί. Όπως τονίζουν εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής στο trikalakids.gr, έπρεπε ήδη να λειτουργεί αντίστοιχο σχολείο στην Καλαμπάκα. Όμως, το σχολείο παραμένει στα χαρτιά.
Τέσσερα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα σε αυτό και προφανώς δεν μπορούν να μετακινούνται καθημερινά στα Τρίκαλα, στερούνται την πρόσβαση στην δημόσια κατά τα άλλα παιδεία, με τους γονείς να προσπαθούν μόνοι τους στο σπίτι να αναπληρώσουν το τεράστιο αυτό κενό στις ζωές τους.

Με ποιο δικαίωμα αλήθεια η πολιτεία στερεί από αυτά τα παιδιά το αύριο;

Back to top button