Fashion&Beauty

Τρεις τρόποι να “χαλαρώσεις” στιγμιαία από το στρες

Όταν έχεις δύσπνοια, ρηχή αναπνοή ή ταχυπαλμία από το άγχος

Κάθισε με ίσια την πλάτη και σούφρωσε τα χείλη σου σαν να κρατάς ένα νόμισμα ανάμεσά τους. Εισέπνευσε μετρώντας ως το τέσσερα, κράτα την αναπνοή σου μετρώντας πάλι ως το τέσσερα και εξέπνευσε από τη μύτη σου. Κάν’ το για μερικά λεπτά και παρατήρησε πώς θα αισθανθείς μετά. Πρόκειται για μια άσκηση αναπνοής που οφείλουμε στην Κουνταλίνι Γιόγκα, η οποία δίνει έμφαση στην ενέργεια και την επαφή με το πνεύμα μας, ανοίγοντας τον δρόμο για τον διαλογισμό.

Σήκωσε ψηλά τα πόδια σου

Ακόμα μια τεχνική που χρωστάμε στη Γιόγκα. Πρόκειται για τη στάση βιπαρίτα καράνι, η οποία είναι κατάλληλη για αρχάριους. Ξαπλώνεις στο πάτωμα, σηκώνεις τα πόδια σου και τα ακουμπάς στον τοίχο για μερικά λεπτά, πλησιάζοντας τα οπίσθιά σου όσο πιο κοντά στο τοίχο μπορείς. Μια στάση που κάνει το σώμα να χαμαλώνει και βοηθάει στην ηρεμία του νου, αιματώνοντας τον εγκέφαλο που έχει «στραγγιστεί» καθισμένος στην καρέκλα μια ολόκληρη μέρα (τηλεργασία…).

Παίξε το υπερβολικό άγχος στα δάχτυλα

Το ακραίο άγχος δεν είναι δα και κάτι σπάνιο. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις- εκτός από το να αγχώνεσαι επειδή αγχώνεσαι- είναι να προσπαθήσεις να επανεκκινήσεις τον εαυτό σου ασκώντας πίεση σ’ ένα σημείο μεταξύ του δεύτερου και τρίτου κόμπου των δαχτύλων σου. Φέρε τον αντίχειρά σου κάτω από το μεσαίο δάχτυλο. Θα νιώσεις ένα μαλακό, ελαφρώς οδοντωτό σημείο στη μέσα πλευρά του δαχτύλου σου, όταν η παλάμη σου είναι ορθωμένη. Άσκησε μέτριας έντασης πίεση στο σημείο για λίγα λεπτά για να επαναφέρεις την ισορροπία σου.

Back to top button