Fashion&Beauty

Μάσκα ύπνου : μπλοκάρει το φως , φέρνει ηρεμία… και λάμψη !

Ο καλός και βαθύς ύπνος είναι μεγάλη πολυτέλεια στις μέρες μας. Ειδικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων των μεγαλουπόλεων υποφέρει από φτωχό και ολιγόωρο ύπνο, τότε η κατάκτηση του είναι ένας ευσεβής πόθος. Επιπλέον, ένας χορταστικός, επτάωρος ύπνος αποτελεί και την πλέον ανέξοδη και αποτελεσματική κούρα ομορφιάς, καθώς συμβάλλει στην απόκτηση υγιούς και ξεκούραστης επιδερμίδας. Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξάχθηκε πριν από τρία χρόνια από την Estee Lauder και το University Hospitals Medical Center του Cleveland στο Οχάιο, η επιδερμίδα των ατόμων που πάσχουν από αϋπνία χάνει την υγρασία της 30% περισσότερο σε σχέση με τα άτομα που απολαμβάνουν έναν καλό ύπνο.

 

Ένας εύκολος τρόπος να τον εξασφαλίσετε είναι με την βοήθεια μιας υφασμάτινης μάσκας. Μπλοκάροντας κάθε ακτίνα φωτός σάς βυθίζει σε απόλυτο, βαθύ σκοτάδι διασφαλίζοντας συνθήκες απόλυτης συσκότισης. Είναι ιδανική κυρίως για τις κατοίκους των πολύβουων μεγαλουπόλεων που κοιμούνται ελαφρά και με πολλές διακοπές, ξυπνάνε με τον παραμικρό θόρυβο, παράξενο ήχο, ή έστω και μια αχνή δέσμη φωτός ή υποφέρουν από πονοκεφάλους και ημικρανίες. Όταν ο εγκέφαλος νιώθει το απόλυτο σκοτάδι, ωθεί στην παραγωγή της μελανίνης και αυξάνει το πολύ σημαντικό στάδιο του ύπνου REM (γνωστός και ως ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών). Προτιμήστε μάσκες με αρωματοθεραπευτικές ιδιότητες, όπως η χαλαρωτική λεβάντα και το χαμομήλι που ηρεμούν και ρίχνουν τα επίπεδα του στρες.

 

Μερικά οφέλη ακόμα… Μπορούν να αποτελέσουν αρωγό των αφυδατωμένων ματιών. Αν και δεν είναι σε θέση να προσφέρουν απευθείας ενυδάτωση, μπορούν να περιορίσουν την ροή από τις εξωτερικές πιέσεις του αέρα π.χ. air condition. Επιπλέον, οι cooling masks βοηθούν στην μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων, αλλά με βραχυπρόθεσμα οφέλη που κρατούν κάποιες ώρες.

 

Δεν θα αρέσουν…. Δεν είναι για εσάς που δεν ξυπνάτε εύκολα το πρωί, γιατί θα αντιληφθείτε ότι σας παίρνει περισσότερο χρόνο να ξυπνήσετε και να αρχίσετε να λειτουργείτε σωστά.

 

Είναι ασφαλείς; Ποντάρετε σε μάσκες που δεν πιέζουν τα μάτια, τα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες, αλλά αντίθετα σταθεροποιούνται απαλά γύρω από τα μάτια χάρη σε ελαστικά λουράκια.

 

Προκαλούν ρυτίδες; Μην ανησυχείτε! Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουν σημάδια στο πρόσωπο, αρκεί να επιλέξετε μια μάσκα που θα αγκαλιάζει χαλαρά τα μάτια σας και δεν θα τα πιέζει.

 

Είναι κατάλληλες για ακνεϊκά δέρματα; Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, μπορείτε να επενδύσετε σε υφάσματα που δεν προκαλούν ερεθισμούς. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε παραπάνω από μία μάσκες, για να τις πλένετε και να τις φοράτε εναλλάξ.

Back to top button