Kidsnews

Το PLANET PHYSICS στα Τρίκαλα!

Τι σημαίνει «ΧΑΟΣ» για τους Φυσικούς; Υπάρχουν «φωτόσπαθα»; Μπορούμε να κάνουμε το Χρόνο να … κυλάει αντίστροφα; Γίνεται να βλέπουμε ένα αντικείμενο κι όταν πάμε να το ακουμπήσουμε…να μην υπάρχει;

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργήσαμε μια Κινητή Διαδραστική Έκθεση Φυσικής, που έχει ως πρώτο «σταθμό» τα Τρίκαλα!

Κάποια από τα εντυπωσιακότερα εκθέματα του Μουσείου μας (όπως το επιβλητικό TSUNAMI και το μαγευτικό FERROFLUID) αναμένεται να συναρπάσουν τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους επισκέπτες.

planet-physics-%cf%85%ce%b3%cf%81%cf%8c-%ce%ac%ce%b6%cf%89%cf%84%ce%bf

planet-physics-tsunami-tiny

Ανακαλύψτε τι είναι τα Ολογράμματα, κάντε τη δική σας επαφή με … το Πλάσμα, παίξτε μουσική χωρίς να ακουμπάτε το μουσικό όργανο και φτιάξτε το δικό σας κύμα Τsunami!

Εξειδικευμένοι ξεναγοί θα σας καθοδηγήσουν στο ταξίδι της ανακάλυψης, παρέχοντας την επιστημονική πληροφορία με τρόπο προσιτό και κατανοητό, ακόμα και από τα μικρότερα παιδιά.

Η έκθεση πλαισιώνεται από 2 σπάνιες πειραματικές επιδείξεις: Τα «Πειράματα του Ψύχους», χρησιμοποιώντας Υγρό Άζωτο και την Κβαντική Αιώρηση, χρησιμοποιώντας έναν Υπεραγωγό και πολλούς πανίσχυρους μαγνήτες.

Η κινητή διαδραστική έκθεση Φυσικής του PLANET PHYSICS θα βρίσκεται στο Κουρσούμ Τζαμί, ένα εξαιρετικό μνημείο που προστατεύται από την UNESCO, από 26 Νοεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου.

Για οδηγίες πρόσβασης στο χώρο του Κουρσούμ Τζαμί, πιέστε εδώ και εδώ

planet-physics-plasma-ball-5

Back to top button