Kidsnews

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την αυτοκτονία του κοριτσιού στην Κέρκυρα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή το τραγικό περιστατικό αυτοκτονίας του ανήλικου κοριτσιού στην  Κέρκυρα ενημερώνει για ακόμη μια φορά ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες  καταστάσεις και στα αδιέξοδα που βιώνουν τα παιδιά αλλά και οι οικογένειές τους μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια έχοντας δωρεάν και άμεση πρόσβαση σε ενημέρωση και βοήθεια.

Στο πλαίσιο αυτό και δίνοντας έμφαση στον τομέα της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους παρέχει δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια. Μόνο για το 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε 271.996 τηλεφωνικές κλήσεις.

Προσφέροντας έγκαιρη και πολλαπλή στήριξη «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  θέτει το σύνολο των δομών και των υπηρεσιών του στη διάθεση όλων όσων αναζητούν βοήθεια και στήριξη με έμφαση στην επικοινωνία του Οργανισμού με τα παιδιά που βρίσκονται σε αδιέξοδο επισημαίνοντας ότι κάθε πρόβλημα έχει την λύση του και σίγουρα η αυτοκτονία δεν είναι η λύση.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σε πανελλαδικό επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί 12 Κέντρα Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης που στόχο έχουν, μεταξύ άλλων  τον συντονισμό και την άμεση κινητοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών του Οργανισμού προς όφελος κάθε παιδιού που χρειάζεται βοήθεια.

Μέσα από τις δράσεις πρόληψης, ευαισθητοποίησης και παρέμβασης, τη διεπιστημονική σύμπραξη  για τη διαχείριση της κρίσης ακριβώς τη στιγμή που συμβαίνει και την άμεση κινητοποίηση των υποδομών και υπηρεσιών του, έχει υποστηρίξει πολλά παιδιά και ενήλικες που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις. Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ως trusted NGO Partner της Facebook έχει αποτρέψει δεκάδες παιδιά και νέους να βλάψουν τον εαυτό τους.

Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις και στις πιο ακραίες στιγμές απελπισίας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όταν κληθεί να βοηθήσει μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το press@hamogelo.gr ή στο 210 3306140.

Back to top button