Kidsnews

Το πρώτο TED club έκανε τις φωνές μαθητών να ακουστούν !

Οι φωνές των παιδιών είναι το μέλλον μας, είναι το παρόν μας. Οι φωνές αυτές ακούστηκαν μέσα από το πρώτο TED club που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα φέρνοντας έναν νέο θεσμό στην πόλη μας, ταιριαστό με τον παλμό της ταυτότητας της περιοχής: Μια κοινωνία ανοιχτή στο νέο !
Όπως τόνισε μιλώντας για την εκδήλωση η Ειρήνη Στράκαρη, “Ηταν μια μοναδική βραδιά, μια βραδιά αφιερωμένη στους νέους, στους εφήβους της πόλης μας! Το πρώτο TEDclub Trikala μας γέμισε εικόνες, συναισθήματα και μας χαρισε στιγμές που θα τις συζηταμε για καιρό. Οι 13 έφηβοι με φυσικότητα μας μίλησαν στ᾽ Αγγλικα προσεγγίζοντας θέματα όπως ο σεβασμός, η υπευθυνότητα, η διαχείρηση του χρόνου αλλά και θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη και οι συνέπειές της, η Τέχνη και η Θετική στάση απέναντι στη ζωή.
Δεν έλειψαν οι χιουμοριστικοί λόγοι όπως εκείνος για την Ὑπερδύναμη της Ελληνίδας Μάνας῾ που καθήλώσε το κοινό με την ειλικρίνεια του και τα ολοζώντανα παραδείγματά του. Καμαρώσαμε τα παιδιά για την φυσικότητα και την έκφραση τους πάνω στη σκηνή, νιώσαμε τον ενθουσιασμό και την αφοσίωση τους.
Ο ψυχολόγος Ανδρέας Κολίσογλου μίλησε για την αυτοεκτίμηση και ως άνθρωπος με κινητικές δυσκολίες προσέγγισε το σημαντικό θέμα της πρόσβασης στους δημόσιους χώρους.
Η Dancespace – Μαρία Γαδετσάκη πλαισίωσαν τη βραδιά με τη χορογραφία τους για την ελευθερία του λόγου και της σκέψης, ενώ η Ελένη Ποζιού και το ποιήμα της ῾Καθὠς ενηλικιώνομαι¨ συγκίνησε το κοινό με την εξαιρετική απαγγελία έξι μαθητών. Στο φινάλε της εκδήλωσης το τμήμα εφήβων της Δημοτικής χορωδίας Τρικάλων με μαέστρο την Ιωάννα Τσιλιμίγκα ξεσήκωσε το κοινό με το Happy του William Pharrell!
Οι 30 εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και φιλοξένησαν τους καλεσμένους του κατάμεστου Πνευματικού Κέντρου με τον καλύτερο τρόπο. Τους ευχαριστούμε θερμά.
Το TEDclub Trikala  που για φέτος είχε θέμα “VOICES” έδωσε πράγματι την ευκαιρία στα παιδιά να εκφράσουν την ηχηρή φωνή τους, να συμμετέχουν σ᾽ένα ταξίδι που τους γέμισε στιγμές κι εμπειρίες ανεκτίμητες. Ανυπομονούμε ήδη για το επόμενο…”

Back to top button