Kidsnews

Το πρώτο κουδούνι για τους Τρικαλινούς μαθητές

Μετά από τρεις περίπου μήνες ξενοιασιάς και ξεκούρασης οι μαθητές της πόλης των Τρικάλων, αλλά και των υπολοίπων περιοχών του νομού επέστρεψαν στα θρανία με τα συναισθήματα να είναι ανάμικτα.
Το σχολικό κουδούνι στα περισσότερα σχολεία χτύπησε στις 8:30 περίπου το πρωί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, κηρύσσοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την έναρξη μιας νέας περιόδου και βάζοντας… τέλος στις καλοκαιρινές διακοπές.
Αρκετά σχολεία ήταν εκείνα που δέχτηκαν τις επισκέψεις εκπροσώπων φορέων της περιοχής, αιρετών, πολιτικών και πολιτευτών.
Σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης περιόδευσαν και παρέστησαν στους Αγιασμούς οι προϊστάμενοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κ.κ. Χαράλαμπος Καφανέλης και Βασιλική Κάκλα.
Ιδιαίτερη η ημέρα για τους μαθητές της πρώτης τάξης του δημοτικού οι οποίοι πέρασαν για πρώτη φορά το κατώφλι του δημοτικού σχολείου, όπως και για όλους εκείνους τους μαθητές της Α΄ γυμνασίου και της Α΄ λυκείου.
Ομαλά και χωρίς προβλήματα κύλησε η πρώτη ημέρα στα σχολεία του νομού. Αυτό εξάλλου δήλωσαν μιλώντας στο trikalakids οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων.
Στην πλειονότητα των σχολείων οι μαθητές παρέλαβαν τα σχολικά τους βιβλία μετά το τέλος της τελετής του Αγιασμού.
Σε άλλα πάλι σχολεία οι μαθητές θα παραλάβουν τα σχολικά εγχειρίδια λίγες μέρες αργότερα μιας και έχουν αποσταλεί στο σύνολό τους στις τοπικές διευθύνσεις με εξαίρεση κάποιους τίτλους που θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες.

Back to top button