Kidsnews

Το παιδί στο επίκεντρο

Πολύπλευρη προσέγγιση της παιδικής και οικογενειακής ζωής σε συνέδριο στην πόλη μας

Στο επίκεντρο της παιδιατρικής κοινότητας και όχι μόνο βρίσκονται τα Τρίκαλα από την προηγούμενη  Πέμπτη μέχρι και αύριο με τη διοργάνωση του 28ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας. Γενικό πλαίσιο του συνεδρίου είναι «Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ»-Ολιστική προσέγγιση της υγείας παιδιού και εφήβου και συνδιοργανωτές είναι η Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Εθνικό Κέντρο Πρόληψης Ατυχημάτων και Βίας.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής της προετοιμασίας του συνεδρίου και προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγιεινής της Π.Ε. Τρικάλων κα Στεφανία Κωστοπούλου, το εγχείρημα ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο, όταν επιστημονική εργασία της περιοχής βραβεύτηκε στο αντίστοιχο συνέδριο κάτι που έδωσε κίνητρο να καταβληθούν προσπάθειες και το συνέδριο να πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα.

Τέσσερις μέρες με  εισηγήσεις κορυφαίων επιστημόνων κάθε τομέα που αφορά το παιδί, μεταξύ αυτών και των διακεκριμένων Τρικαλινών γιατρών. Με δράσεις για μικρούς και μεγάλους που κατάφεραν μια βιωματική προσέγγιση σημαντικών θεμάτων γύρω από το παιδί αλλά και έδωσαν την ευκαιρία να συζητηθούν ανοιχτά και να διεξοδικά θέματα κάθε πτυχής της παιδικής και εφηβικής ζωής. «Σταθερός γνώμονας των Συνεδρίων μας είναι η συνδρομή της τοπικής κοινωνίας στην ανάπτυξη πρωτόβουλων δράσεων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, που να διασφαλίζουν την ψυχοκοινωνική υγεία του νεαρού πληθυσμού της και τη στερέωση των επιστημονικών και κοινωνικών δομών που μεγιστοποιούν την πανελλήνια προσπάθεια κοινωνικής προσφοράς» τόνισε σε χαιρετισμό της και η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας κα Ελένη Πετρίδου.

Έντονο το ενδιαφέρον από πολλούς εκπαιδευτικούς και στο κλείσιμο της δεύτερης  μέρας του συνεδρίου όπου ξεχώρισε η ομιλία του Γιάννη Κουτεντάκη, καθηγητή εργοφυσιολογίας και Κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, μέλος της επιστημονικής επιτροπής.

1 2 3 4

8

5 6 7

Back to top button