Kidsnews

Το «κορδόνι με τους ηλίανθους» κάνει το γύρo του κόσμου

Το «κορδόνι με τους ηλίανθους» είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που ξεκίνησε τον Μάιο του 2016 στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ στο Λονδίνο, με σκοπό να διευκολύνει τους γονείς παιδιών με αναπηρία ή και τα ίδια τα άτομα με αναπηρία (π.χ. αυτισμό, Αλτσχάιμερ, προβλήματα όρασης ή ακοής), ώστε η μετακίνηση και εξυπηρέτησή τους στο αεροδρόμιο να γίνεται όσο το δυνατόν πιο εύκολα.

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα της οργάνωσης που ξεκίνησε την ιδέα του Sunflower Lanyard, επέλεξαν ως σύμβολό τους τον ηλίανθο για να εκφράσουν ευτυχία, θετική αύρα και δύναμη. Είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρίσιμο λουλούδι, ενώ παραμένει και φυλετικά ουδέτερο. Τα χρώματα είναι επίσης επιλεγμένα με προσοχή, καθώς το φωτεινό κίτρινο και το έντονο πράσινο είναι εύκολα ορατά από μακριά.

Η ιδέα της Sunflower Lanyard αγκαλιάστηκε από περισσότερα αεροδρόμια -και εκτός Αγγλίας- καθώς και άλλα καταστήματα και υπηρεσίες παροχής αγαθών, ακόμα και σούπερ μάρκετ!

Και βγήκε, φυσικά, και εκτός Αγγλίας:

Στην Κύπρο, ενδεικτικά, η Hermes Airports έχει δεσμευτεί να κάνει πιο εύκολα τα αεροπορικά ταξίδι για άτομα με αυτισμό, εφαρμόζοντας μια σειρά από δράσεις. Φορώντας τα μπλε καπέλα με το σήμα «I Can Fly», τα άτομα με αυτισμό και οι οικογένειές τους, ταξιδεύουν όσο τον δυνατόν πιο εύκολα, γρήγορα και ήρεμα, κάνοντας τις διαδικασίες εντός αεροδρομίου πολύ πιο stress free.

Επιπλέον, τους προσφέρεται πλούσιο εικονογραφημένο υλικό με χρήσιμες συμβουλές για το ταξίδι, λίστα ελέγχου και εικονογραφημένη ιστορία της διαδρομής που θα ακολουθήσει στο αεροδρόμιο βήμα προς βήμα (το υλικό είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Hermes Airports).

Back to top button