KidsnewsSchoolicantera

Το Αrkki, το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης για παιδιά, έφτασε στα Τρίκαλα!

Το Arkki School of Architecture for Children and Youth ξεκίνησε στη Φινλανδία πριν από 23 χρόνια, με στόχο την δημιουργία καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ενθαρρύνουν την διερεύνηση, την αλληλεπίδραση και την δημιουργικότητα. Τα αποτελέσματα έχουν γίνει σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον κόσμο. Το Arkki έχει θέση σε μια κοινωνία που χρειάζεται αυριανούς ενεργούς και δημιουργικούς πολίτες, γιατί είναι κάτι παραπάνω από δημιουργική απασχόληση.

Το πρόγραμμα αυτό δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά-δυνάμει αρχιτέκτονες. Το αντίθετο: Στο Arkki τα παιδιά πειραματίζονται, εξερευνούν τη σχέση τους με το περιβάλλον, αναλύουν και επανασυνθέτουν τον κόσμο.

Γνώσεις που ήδη έχουν από το σχολείο – τα Μαθηματικά, τις Φυσικές Επιστήμες ακόμα και την Ιστορία – αποκτούν νόημα, παίρνουν μορφή και σχήμα. Τα παιδιά ξαναβρίσκουν τη χαρά της μάθησης, μαθαίνουν να «βλέπουν» κριτικά ό,τι υπάρχει γύρω τους και αρχίζουν να ανακαλύπτουν τη δύναμη που έχουν να αλλάξουν τον κόσμο.

Τι μπορεί να προσφέρει τελικά η αρχιτεκτονική παιδεία σε μια χώρα με εκπαιδευτικό σύστημα σαν το δικό μας; Στην Ελλάδα υπάρχουν εξαιρετικοί αρχιτέκτονες και στις ελληνικές πόλεις υπάρχει εξαιρετική αρχιτεκτονική. Λίγοι, όμως, καταφέρνουν να διακρίνουν το πόσο ενδιαφέροντα παραδείγματα υπάρχουν δίπλα μας, μπροστά στα μάτια μας, καθώς και πόσες συνθήκες και αφορμές παρέχει αυτό το περιβάλλον για πραγματική καινοτομία.

 Ο λόγος είναι ότι λείπουν τα αντιληπτικά εργαλεία: Αυτό το κενό ερχόμαστε να καλύψουμε στο Arkki, δίνοντας στα παιδιά τα εφόδια να δουν κριτικά τον κόσμο και να τον επανασχεδιάσουν, βάζοντας τη σφραγίδα ενός πολίτη που έχει ευαισθησία και υπευθυνότητα.

Το εργαστήρια του Αrkki πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία, από τον Μάιο του 2014, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πολύ γρήγορα τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτά, ξεπέρασαν τον συμβατικό τρόπο σκέψης που τους επιβάλλουν τα δεδομένα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και, πλέον, έχουν εντάξει το Arkki στις αγαπημένες τους δραστηριότητες!

Από τον Μάρτιο του 2016, το Arkki ξεκινάει δυναμικά και στα Τρίκαλα στις εγκαταστάσεις του UK School of English- Eιρήνη Στράκαρη.

Για να γνωρίσετε το Arkki, δηλώστε συμμετοχή στο μοναδικό εργαστήριο “Sweet Architecture”, στο UK School of English (Ε. Πελέκη 1 & Κοραή, Πλατεία Δεσποτικού, 421 00 Τρίκαλα), το Σάββατο 20/02.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2431.077.020 (κ. Ειρήνη Στράκαρη)

www.arkki.gr | www.facebook/arkki.gr | arkki@akto.gr

UK School of English | Ε. Πελέκη 1 & Κοραή (Πλατεία Δεσποτικού), 421 00 Τρίκαλα

Back to top button