Kidsnews

Τετράχρονο παιδί θύμα πυρκαγιάς σε διαμέρισμα– Ζούσε σε σπίτι με κομμένο ρεύμα

Σε κρίσιμη κατάσταση λόγω του καπνού που εισέπνευσε διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού στην Αθήνα τετράχρονο αγοράκι που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν οι πυροσβέστες από το φλεγόμενο διαμέρισμα επί της οδού Μανδηλαρά στη Λάρισα. Το παιδί είχε εγκλωβιστεί μαζί με τη μητέρα στο διαμέρισμα μετά από φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο μετά αφού το αδερφάκι του είχε φύγει για το σχολείο.

Το τραγικό συμβάν έφερε για ακόμη μια φορά στο φως τις δραματικές προεκτάσεις της φτώχειας και της απόλυτης κοινωνικής εξαθλίωσης. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το σπίτι όπου δύο ανήλικα παιδιά διέμεναν με τη μητέρα τους, δεν είχε ρεύμα. Μάλιστα σε αυτό αποδίδουν πολλοί και την φωτιά που ξέσπασε δεδομένου ότι ίσως να προέκυψε από κάποιον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε να θερμανθεί ή να εξυπηρετηθεί η καθημερινότητα της οικογένειας.

Κάτοικος της πολυκατοικίας, μιλώντας για το γεγονός που συγκλόνισε  όλους τους περίοικους, είπε χαρακτηριστικά «Είμαστε σοκαρισμένοι από το γεγονός ότι ένα παιδί παραλίγο να χάσει τη ζωή του ένα βήμα από την πόρτα μας. Τόσο καιρό γείτονες, δεν γνωρίζαμε την οικογένεια ούτε την κατάσταση στην οποία ζούσαν. Δυο παιδιά ζούσαν όπως ακούσαμε σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, χωρίς φως κι εμείς δεν το γνωρίζαμε για να τους στηρίξουμε όπως θα μπορούσαμε».

Δεν είναι η πρώτη περίπτωση που η βία της φτώχειας οδηγεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Και είναι απαράδεκτο ακόμη και σήμερα να μην υπάρχουν εκείνα τα μέτρα που να διασφαλίζουν σε κάθε παιδί τα βασικά αγαθά της επιβίωσης.

Back to top button