Kidsnews

“Τα παιδιά του κόσμου πρέπει να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση”

Τη θέση της απέναντι στη ρατσιστική στάση γονιών στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης εξέφρασε η κα διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κα. Βάσω Κάκλα. Η κα Κάκλα, σε ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα στο facebook ανέφερε χαρακτηριστικά,

“Δεν μπορώ να κατανοήσω τον κακό χαμό που κάνουν γονείς στο Ωραιόκαστρο που αρνούνται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα, στο σχολείο των παιδιών τους ,στις απογευματινές ώρες. Ήθελα να τους πω ότι όλα τα παιδιά του κόσμου πρέπει να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και δικαίωμα στη μόρφωση. Πρέπει να φροντίσει η πολιτεία να είναι όλα εμβολιασμένα και να τους παρέχεται γραφική ύλη και φαγητό από τις χρηματοδοτήσεις που έρχονται γι’ αυτόν το λόγο και τα χρήματα είναι πολλά, Πρέπει επίσης να τους διδάξουμε την ελληνική γλώσσα και να αποκτήσουν επάρκεια, ώστε να μπορούν να φοιτήσουν σε ελληνικά σχολεία. Όπως γίνεται σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο!!”

Μάλιστα, δεν έκρυψε και τη χαρά της που οι δίδυμες κόρες της, αποφάσισαν να διδάξουν σε προσφυγόπουλα δηλώνοντας περήφανη γι’αυτό!

Back to top button