Kidsnews

Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι την Κυριακή – Πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας

Μέχρι τις 4 Μαίου ισχύουν κανονικά τα μέτρα διευκρίνησε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μακριά από τον τόπο κατοικίας ενώ επισήμανε ακόμα ότι μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι και σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί παράβαση θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε πως το τελευταίο διήμερο έφθασαν στην Ελλάδα άλλες έξι πτήσεις από το εξωτερικό, με συνολικά 514 επιβάτες. Ελέγχθηκαν όλοι και οι εννέα βρέθηκαν θετικοί σε κοροναϊό.

Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Υποχρεωτική στα ΜΜΜ είναι η χρήση μάσκας από εργαζομένους και επιβάτες, τόνισε ο υφυπουργός ο οποίος επισήμανε ότι η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική σε προσωπικό, πελάτες και επισκέπτες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, κουρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και νοσοκομεία.

Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ, όπως έχει ανακοινωθεί.

«Ο ιός παραμένει εδώ, η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο» τόνισε μεταξύ άλλων. «Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις» πρόσθεσε τονίζοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστούν ορισμένες περιοχές να ξαναμπούν σε καραντίνα εάν παρουσιαστεί υποτροπή στον αριθμό των κρουσμάτων και κριθεί αναγκαίο. Απόσταση, αντισηπτικό και πλύση χεριών, χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι τα βασικά όπλα, σημείωσε.

Back to top button