KidsnewsSchoolicantera

Τα θρανία της αγάπης και της αλληλεγγύης για τα προσφυγόπουλα

Σε επίσκεψη στο σχολείο, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μετέφερε τις ευχαριστίες του Δήμου, του ίδιου προσωπικώς και των τρικαλινών, στο έργο του Διευθυντή, των εκπαιδευτικών και των γονιών – κηδεμόνων, για την εκπαιδευτική διαδικασία σε 26 παιδιά προσφύγων από τη Συρία. Και μάλιστα, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας. Κάτι που φανερώνει το επίπεδο πολιτισμού της τρικαλινής κοινωνίας.
Οι μαθητές, ορισμένοι και με κουρδική καταγωγή, χωρισμένοι σε 3 τμήματα, από τις αρχές του 2017 βρίσκονται ξανά σε σχολική τάξη, ενώ ορισμένοι δεν είχαν γνωρίσει ποτέ τους σχολείο…
Οπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου κ. Χρ. Τσιάρας, τα παιδιά μαθαίνουν ελληνικά και αριθμητική, ως χρήσιμα εφόδια. Δίνεται μεγάλη βοήθεια από τους διαμένοντες στην περιοχή, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, από τους τρικαλινούς, σε συνεργασία με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρ. Μπουλούμπαση.
Ο κ. Παπαστεργίου εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών, καθώς η ενσωμάτωση των μικρών παιδιών έγινε αθόρυβα, χωρίς προβλήματα, ενώ τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.


Σε ένα ακόμη βήμα στήριξης αυτής της προσπάθειας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων ζήτησε από τον διευθυντή του σχολείου πλήρη ενημέρωση για τυχόν προβλήματα που αφορούν στις υποδομές. Παρότι το σχολείο βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, απόρροια του συνεχούς ενδιαφέροντος των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και των εκπαιδευτικών, ορισμένα πρόσθετα ζητήματα βελτίωσης των υποδομών, παραδόθηκαν σε υπόμνημα από τον διευθυντή.
Αυτά θα εξεταστούν ενδελεχώς, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση και βελτιωτικές κινήσεις.
Στο πρόγραμμα που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία, μετά και τη θερμή υποδοχή της τρικαλινής κοινωνίας στους πρόσφυγες έναν χρόνο πριν σε δύο στάδια, μετέχουν 5 εκπαιδευτικοί (4 αναπληρωτές και 1 μόνιμος), οι: Καρακασίδου Μαριάννα, Χρυσούλα Παππά, Βόπη Κωνσταντινιά, Ρήγα Κλεοπάτρα και Γιουβρής Σωτήρης. Τα δε μαθήματα διεξάγονται  από τις 14:00 μέχρι τις 18:00, απρόσκοπτα.
Στην επίσκεψη μετείχε και η δημοτική σύμβουλος Τρικκαίων κ. Βασιλένα Μητσιάδη.

Back to top button