KidsnewsSchoolicantera

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ-Τελευταία διανομή αύριο Παρασκευή

Ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου, η παροχή σχολικών γευμάτων σε σχολεία του δήμου Τρικκαίων. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα και με το διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστο Μπουλούμπαση, το αρμόδιο υπουργείο από την επόμενη σχολική χρονιά, θα εντάξει τα σχολικά γεύματα ως παροχή στον κρατικό προϋπολογισμό. Μάλιστα, θέτοντας και συγκεκριμένη ημερομηνία στις 2 Οκτωβρίου και όχι από την αρχή της σχολικής χρονιάς, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπολογιστούν οι ανάγκες ανά σχολείο. Με βάση αυτή την εξέλιξη, αναμένεται και αύξηση των γευμάτων, αυξάνοντας τον αριθμό των σχολείων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

Την ικανοποίησή του σχετικά με τα σχολικά γεύματα και τον τρόπο με τον οποίο υπήρξε η διαχείριση της διαδικασίας παρά τις αντιξοότητες οικονομικής φύσεως, αναφέρθηκε ο κ. Μπουλούμπασης. Όπως τόνισε, η διαδικασία έφερε πιο κοντά τους μαθητές, ταυτόχρονα αποτέλεσε σίγουρα μια σημαντική κοινωνική παροχή ενώ ταυτόχρονα, παρακίνησε τα παιδιά να ακολουθήσουν υγιεινά πρότυπα διατροφής.

Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου έργου, που σημειωτέον βασίστηκε οικονομικά σε πρόγραμμα προσφοράς ιδιωτικών επιχειρήσεων μέσω της Εθνικής Τραπέζης, καθημερινά από τον ΚοιΣΠΕ  παρασκευαζόταν και διανεμόταν  1.150 σχολικά γεύματα σε 18 σχολεία του Δήμου συντονισμένα και χωρίς προβλήματα. Σίγουρα λοιπόν, εάν τηρηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργείου, από το ερχόμενο Φθινόπωρο, η διαδικασία θα είναι σαφώς πιο εύκολη μιας και ήδη υπάρχει η σχετική εμπειρία σε τοπικό επίπεδο.

Back to top button