KidsnewsSchoolicantera

Σχολικά γεύματα: Για την κοινωνική ισότητα και τη σωστή διατροφή

Χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζεται η διανομή γευμάτων σε σχολεία του δήμου Τρικκαίων. Για το πιλοτικό πρόγραμμα εκφράζουν ιδιαίτερη ικανοποίηση δάσκαλοι γονείς αλλά και οι μαθητές, μιας και πέρα από κοινωνική τομή αποτελεί και ένα σημαντικό βήμα και για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε θυμίζουμε πριν από τα Χριστούγεννα, και συγκεκριμένα στις  19 Δεκεμβρίου από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και σταδιακά επεκτάθηκε και σε άλλα σχολεία της περιοχής, με το άνοιγμα των σχολείων έπειτα από τις χειμερινές διακοπές αλλά και το διάστημα που τα σχολεία προσπαθούσαν να βρούνε το ρυθμό τους ξανά έπειτα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι στα Τρίκαλα, ένας σημαντικός παράγοντας που ξεκίνησε η διανομή σχολικών γευμάτων, είναι γιατί υπήρχε ήδη ο συνεταιριστικός οργανισμός που μπορούσε να αναλάβει την παρασκευή των γευμάτων.

Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» στοχεύει, αφενός στην αντιμετώπιση όσο είναι δυνατόν των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής. Η διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος είναι μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και ειδικότερα μέχρι και τη 14η Ιουνίου 2017, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε το πρόγραμμα να συνεχισθεί και την επόμενη σχολική χρονιά 2017-2018.

Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.

Back to top button