Schoolicantera

Συνεχίζεται η Μεγάλη Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης-Στη μάχη για τα έπαθλα τα Τρικαλινά σχολεία

Με ιδιαίτερη θέρμη συμμετέχουν και φέτος στις «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές» όλης της χώρας, οι μαθητές των Τρικαλινών σχολείων. Οι γιορτή θα διαρκέσει μέχρι τέλος Μαϊου, και στόχος είναι να αναδειχθεί από κάθε βαθμίδα το σχολείο που θα καταφέρει να ανακυκλώσει τα περισσότερα υλικά. Από τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ανακύκλωσης μεταλλικών, πλαστικών και γυάλινων συσκευασιών, κάθε φορά που θα επιστρέφονται οι συσκευασίες, θα εκτυπώνεται αυτόματα προς τους μαθητές το κουπόνι συμμετοχής του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης.

Στην πλατεία Δεσποτικού καθημερινά συναντούμε σχολεία που καταφέρνουν να συγκεντρώσουν μεγάλες ποσότητες συμμετέχοντας έτσι δυναμικά και διεκδικώντας τα έπαθλα που είναι αλήθεια ότι είναι πραγματικά ξεχωριστά.

«Μπορούμε πραγματικά να καταφέρουμε να στείλουμε το μήνυμά μας αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε καθημερινά τα απορρίμματα είτε ως σχολική μονάδα, είτε τα οικιακά είναι και σε προσωπικό επίπεδο. Μια αρχή πρέπει να γίνει και αυτή η προσπάθεια είναι σαφώς η καλύτερη», ανέφεραν οι μαθητές.

Τα έπαθλα
Τα σχολικά τμήματα που θα επιστρέψουν τις περισσότερες συσκευασίες, θα κερδίσουν τα μεγάλα δώρα – έπαθλα που έχουν οριστεί, με στόχο την προσέλκυση των μαθητών για τη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Μεταξύ των δώρων που θα δοθούν στα σχολικά τμήματα που θα διακριθούν είναι ποδήλατα, MP4 και MP3 music player, Επιπρόσθετα, το 1ο σχολικό τμήμα πανελλαδικά που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες συσκευασίες θα κερδίσει, επιπλέον, ένα ταξίδι 5 ημερών στη Ρόδο για κάθε μαθητή του σχολικού τμήματος, με διαμονή σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, με πλήρη διατροφή, με ξενάγηση στα αξιοθέατα της Ρόδου και με σημαντική περιβαλλοντική δράση. Στην περίπτωση που το 1ο σχολικό τμήμα πανελλαδικά που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες συσκευασίες είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό, τότε το επιπλέον μεγάλο δώρο θα είναι ένα ποδήλατο για κάθε μαθητή του σχολικού τμήματος, μια επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης, αναμνηστικό δώρο από το Μουσείο και μια σημαντική περιβαλλοντική δράση.

DSCN0979 DSCN0978

Back to top button